Події

Порубав обличчя сокирою: бердичівлянин отримав іспитовий строк за тяжке поранення знайомого в сутичці через жінку

6 February 2023, 16:11

Суд у відкритому засіданні розглянув кримінальне провадження по обвинуваченню 43-річного мешканця Бердичева, якому інкриміновано вчинення тяжкого злочину – нанесення тяжких тілесних ушкоджень знайомому. Допитавши потерпілого, обвинуваченого, свідків та дослідивши докази, суд виніс вирок – 5 років позбавлення волі з іспитовим строком.

Про це 6 лютого повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Справа надійшла до суду наприкінці травня минулого року. Самі ж події відбувалися у перший день 2022-го року у приватному секторі Бердичева. Обвинувачений Р. та потерпілий М. були між собою знайомі, однак приязними ці стосунки не назвати, оскільки потерпілий був першим чоловіком дружини обвинуваченого. Того вечора, коли Р. та його дружини не було вдома, колишній прийшов до їхнього будинку, щоб з’ясувати, з ким все-таки буде жінка, а коли до нього ніхто не вийшов, побив вікна. Коли подружжя повернулося додому, чоловіки почали з’ясовувати стосунки. Як розповів суду обвинувачений, потерпілий перший накинувся на нього із сокирою. Потім тим же предметом уже обвинувачений почав наносити удари нападнику, два з яких прийшлися в обличчя, спричинивши потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя, та спотворили обличчя», – йдеться у повідомленні.

За даними висновку додаткової судово-психіатричної експертизи, на момент вчинення злочину обвинувачений не був п’яним чи під дією наркотиків, але виявляв розлади особистості та поведінки внаслідок систематичного вживання наркотичних речовин. І навіть у такому стані він міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Обвинувачений свою вину визнав повністю та щиро каявся. Потерпілий, який мало що пам’ятає з подій того вечора, обвинуваченого пробачив та просив дати йому шанс і не позбавляти волі.

Заслухавши думку сторін та оцінивши наведені докази, суд визнав обвинуваченого Р. винним у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що відповідає ч.1. ст. 121 Кримінального кодексу України, та призначив покарання – 5 років позбавлення волі з випробуванням 3 роки іспитового строку. До набрання вироку законної сили обвинувачений продовжить перебувати під дією запобіжного заходу – особисте зобов’язання.

На вирок може бути подана апеляція упродовж 30 днів з дня проголошення.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2022 року 56-річний житомирянин через ревнощі облив суперника хімічною речовиною, внаслідок чого той отримав тяжкі травми обличчя та очей. 27 червня того ж року правоохоронці завершили розслідування та скерували до суду обвинувальний акт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: травмування поранення Бердичів суд вирок  
Матеріали по темі