Місто

Компанія «Sana Commerce Ukraine» подарувала вчителям Житомира 97 графічних планшетів

22 March 2023, 10:46

Допоки захисники боронять країну, стримуючи російську навалу, вчителі невпинно працюють на освітньому напрямку. З огляду на воєнний стан, навчання здебільшого проходить в онлайн-форматі. Щоб його провадити якісно, потрібно не тільки знання й бажання викладачів, а й технічне забезпечення. Тут на допомогу вчителям Житомира прийшла соціально відповідальна ІТ-компанія «Sana Commerce Ukraine», яка вже понад 17 років працює в Україні. За сприяння Фонду громади Житомира останні закупили та передали вчителям міських ліцеїв 97 сучасних графічних планшетів, які допоможуть підвищити ефективність навчального процесу та розширять можливості взаємодії з учнями.

«Від початку повномасштабного вторгнення російської федерації саме ця група компаній (ред. Sana Commerce Ukraine та Easygenerator Ukraine) найбільше задонатила на рахунки Фонду громади Житомира. Завдяки зібраним коштам нам вдалося багато всього придбати. В тому числі і для допомоги освітянам – графічні планшети, загальна сума підтримки склала близько 300 тис. грн», – розповідає голова правління Фонду громади Житомира Жанна Соловйова.


«Це графічні планшети, які є досить актуальними, особливо у форматі онлайн-освіти. Також зараз використовуються такі засоби, як інтерактивні дошки, проєктори, то графічні планшети дають змогу вчителю набагато зручніше, ніж мишкою, щось домалювати, підкреслити, дописати, звернути увагу. Такі нібито незначні засоби значно підвищують ефективність роботи вчителя», – додає директор IT-компанії «Sana Commerce Ukraine» Дмитро Антонюк.

Окрім того, для вчителів, які отримали графічні планшети, влаштували майстер-клас з їх використання. За словами вчителя математики, пана Євгенія, це неабияке підсилення для освітнього процесу.

«Графічні планшети – це надзвичайно корисна штука, особливо для уроків. Особливо вчителі зі старої гвардії, скажімо так, я влітку своїм колегам прорекламував і вони собі закупляли графічні планшети, то вони казали, що буквально день-півтора, щоб звикнутись – і все легко», – ділиться вчитель Євгеній Шахрай.

І такий підхід зручний не лише для вчителів, а і для самих учнів.

Оскільки Нова українська школа потребує нового освітнього середовища, у тому числі і цифрового, то потреб у цьому напрямку вистачає. До прикладу, мультимедійні інтерактивні дошки. Тому освітяни, користуючись нагодою, попросили IT-компанію «Sana Commerce Ukraine» посприяти у вирішенні й цього питання.

«Дошки інтерактивні на коліщатах, до них і графічний планшет підійде. Якщо є 5 п’ятих класів у школі, то ця дошка виручить. Вчителі будуть по графіку записуватись, коли і який контент вони можуть використовувати. В сьогоднішніх умовах це був би дуже гарний вихід», – зазначає завідувач науково-методичного центру департаменту освіти Тетяна Мяновська.

Запити заслухали, тож працюватимуть над їхньою реалізацією, підтримуючи навчальні заклади Житомира, наостанок зауважив директор IT-компанії «Sana Commerce Ukraine». Позаяк якісна освіта є важливим фактором конкурентоспроможності нашої країни в світі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа ліцей вчитель учень планшет  
Матеріали по темі