Місто

У 2022 році комунальний громадський транспорт Житомира перевіз на 20% менше пасажирів

22 March 2023, 11:48

За інформацією комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради у 2022 році електротранспортом та автомобільним комунальним транспортом перевезено 30,4 млн осіб, що менше на 21,2%, ніж у 2021 році.

Про це йдеться в оприлюдненому 21 березня проєкті рішення сесії про виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку Житомирської міської територіальної громади за 2022 рік.

«Міським електротранспортом скористались 28,2 млн осіб. У порівнянні з минулим роком обсяги перевезень тролейбусами зменшились на 17,9%, трамваями – на 42,8%. Електротранспортом перевезено 63,1% пільгових категорій осіб від загального обсягу перевезень пасажирів», - йдеться в інформації.

Автомобільним комунальним транспортом перевезено 2,2 млн осіб, що на 18,9% менше, ніж у 2021 році.

Наголошується, що зменшення обсягів перевезення пасажирів обумовлено запровадженням воєнного стану, зменшенням кількості електротранспорту на маршрутах та запровадженням заходів щодо обмеженого використання електроенергії внаслідок обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури України російською федерацією під час дії воєнного стану.

У громаді функціонує розвинена мережа міського пасажирського транспорту, що включає 18 автобусних маршрутів, 13 тролейбусних та 1 трамвайний маршрут.

Перевезення пасажирів здійснювались 65 тролейбусами, 6 трамваями, 14комунальними автобусами та 130 приватними автобусами.

Зауважимо, що у звіті про виконання програми відсутня інформація про кількість пасажирів, перевезених автобусами приватних перевізників.

Нагадаємо, за 2021 рік громадський транспорт Житомира перевіз 54,5 млн пасажирів, 66% яких обрали електротранспорт – тролейбуси та трамваї – і більшість з них були пільговиками.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 11:00 24 лютого 2022 року комунальний громадський транспорт працював безкоштовно, а ввечері цього ж дня міська влада повідомила, що у місті працюватиме лише електротранспорт – тролейбуси і трамваї. З 1 березня у Житомирі працювали 7 тролейбусних маршрутів та трамвай. З 9 квітня в Житомирі скасували безплатний проїзд у комунальному транспорті та ввели обмеження для пільговиків. З 13 серпня 2022 року в громадському транспорті Житомира почали діяти нові тарифи на проїзд.

З жовтня 2022 року росія почала масовані атаки на об'єкти енергетичної інфраструктури і електротранспорт в Житомирі періодично не ходив. Зокрема, з 16 листопада 2022 року не курсували трамваї, їх рух відновили з 1 березня 2023 року, але в ніч на 9 березня Житомир атакували «шахедами»: росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. Коментуючи наслідки удару мер Житомира наголосив, що в місті – найскладніша ситуація за весь час російських обстрілів. Станом на 21 березня рух електротранспорту в обласному центрі не відновили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт пасажир ТТУ електротранспорт автобус трамвай тролейбус 
Матеріали по темі