Суспільство

Заступник начальника ГУР розповів, що ворог змінює цілі обстрілів, і згадав Житомир

22 March 2023, 20:11

Російські окупанти дещо переорієнтують напрямки своїх ударів. Енергетика залишиться мішенню, але основною ціллю можуть стати військові об'єкти, і концентрація наших військ і логістика.

Про це 22 березня повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв’ю заступника начальника ГУР Міноборони України Вадима Скібіцького, яке повністю буде опубліковане 23 березня.

«Давайте візьмемо останні удари безпілотними літальними апаратами в ніч з 17 на 18 березня та в ніч з 21 на 22 березня. Потрапили в бази пально-мастильних матеріалів у Новомосковську, Житомирі і ще були влучання в Яворівському районі. Які основні цілі були? Система логістики наших військ і концентрація нашої техніки, що знаходиться в пунктах дислокації», - нагадує Скібіцький.

Він наголосив, що кліматична зима вже закінчується, а Кремлю так і не вдалося зруйнувати українську енергосистему.

«Це завдяки нашим енергетикам, Збройним силам, військам протиповітряної оборони, а також завдяки скоординованій роботі всіх міністерств та відомств. Тому росіяни зараз будуть дещо переорієнтувати напрямки нанесення ударів. Це можуть бути і військові об'єкти, і концентрація військ, і система логістики наших угруповань», - допускає Скібіцький.

Представник ГУР звернув увагу – удари по нафтобазах підтвердили те, що окупанти будуть намагатися знищити ті критичні елементи інфраструктури, які нам необхідні для успішного ведення бойових дій. Він додав, що енергетика також залишиться серед цілей ворога.

«Залишаться також об'єкти критичної інфраструктури, насамперед економічні - ті, які впливають на розвиток нашої держави. Це нафтопереробні підприємства, підприємства оборонно-промислового комплексу тощо», - каже Скібіцький.

Разом з тим він не виключає того, що мішенями ворога також можуть стати гідротехнічні та очисні споруди, як про це раніше говорили в Повітряних силах.

«Можливо. Ми аналізуємо, розвідку яких об'єктів веде Російська федерація. Серед них є і гідротехнічні споруди, мости через Дніпро, аеродроми та аеропорти, шляхи постачання озброєння та військової техніки, які йдуть із Заходу. Росія постійно здійснює розвідку цих об'єктів, в тому числі космічну», - додає Скібіцький.

Нагадаємо, під час повітряної атаки ворога вночі 22 березня в Житомирській області ППО знищила три ворожі безпілотники, був пошкоджений один об’єкт інфраструктури, обійшлося без постраждалих. Момент атаки дронів зафіксував на відео житель Житомирського району. Згодом пресслужба обласної прокуратури інформувала, що унаслідок атаки збройних сил рф у ніч на 22 березня на Житомирщині пошкоджено дах житлового будинку та зруйновано об’єкт критичної інфраструктури, за фактами розпочато кримінальні провадження.

Зауважимо, що високий чорний стовп диму було до вечора видно з будинків на околиці Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, повітряна тривога у Житомирській області 17 березня 2023 року була оголошена о 21:40, близько 22:00 в Житомирській області було чутно звуки вибухів, а о 22:25 начальник ОВА підтвердив цю інформацію та повідомив про роботу ППО в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ГУР обстріл Скібіцький дрон  
Матеріали по темі