Місто

У Житомирі планують набрати стільки першокласників, як і минулого року

23 March 2023, 13:08

У Житомирі 50% учнів ліцеїв навчаються очно. А на новий навчальний рік до перших класів міських ліцеїв планують набрати близько 3 тисяч учнів.

Зокрема про це 23 березня на засіданні виконкому під час розгляду питання «Про затвердження планової мережі закладів дошкільної освіти, закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти на 2023/2024 навчальний рік» розповів директор департаменту освіти міської ради Валентин Арендарчук.

«Хочу сказати, що з другого семестру у нас збільшилася кількість дітей, що навчаються офлайн, тобто 50% на 50%. Було 40% на 60% – більше навчалися в онлайн-режимі. Після початку другого семестру у нас збільшилася кількість батьків, охочих, аби діти відвідували школу офлайн», – розповів Валентин Арендарчук.


Директор департаменту освіти також повідомив, що на 2023/2024 навчальний рік ліцеї Житомира готові набрати близько 3 тисяч першокласників.

«Усіх цікавить питання, яке в нас планове бачення першокласників: на рівні минулого року, дай Боже, щоби було не менше, а це близько 3 тисяч – стільки ми плануємо набрати першокласників», – зазначив Валентин Арендарчук.

Нагадаємо, 16 січня у ліцеях Житомирської міської територіальної громади відновилося навчання після зимових канікул, які тривали три тижні (з 26 грудня 2022 року по 15 січня 2023 року). У перший день другого семестру на навчання в очному форматі вийшло 50% учнів.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до проєкту рішення щодо затвердження планової мережі закладів дошкільної освіти, закладів загальної середньої освіти та закладів позашкільної освіти на 2023/2024 навчальний рік, у наступному навчальному році в Житомирській громаді буде працювати 46 закладів системи дошкільної освіти, де буде виховуватися майже 9,5 тисяч дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей учень навчання першокласник департамент освіти Арендарчук  
Матеріали по темі