Місто

Під час торгів за майно на території колишнього заводу «Житомирхліб» ціна зросла у 80 разів

31 March 2023, 09:06

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях провело аукціон з продажу заглибленого складу в Житомир на вул. Лесі Українки, 33: під час торгів ціна об’єкта зросла у 80 разів.

Майно виставили на торги вперше, аукціон в системі «Прозорро.Продажі» відбувся 30 березня 2023 року.

«Заглиблена споруда літ. Д, загальною площею 165,7 кв.м, 1971 року побудови. Облаштований двома входами із залізобетонних маршів, фундамент – котлован, стіни та перекриття – залізобетонні, підлога – бетонна. Наявні: електропостачання та вентиляція (непридатна для використання). Об'єкт під час приватизації не увійшов до статутного капіталу ВАТ "Житомирхліб" та обліковується на позабалансовому рахунку ТОВ "МК ПАРТНЕР БУД". Об’єкт приватизації розташований на території недіючого підприємства, в центральній частині м. Житомир, поруч із розвиненою інфраструктурою, Сінним ринком. Земельна ділянка під об’єктом приватизації окремо не виділена», - йдеться в описі лота.

Стартова ціна була невелика – 40 тис. 556 грн (245 грн за 1 кв.м). Заявки на торги подали 14 учасників. Найбільша початкова пропозиція була у Кобилянського Олександра Миколайовича – 750 тис. грн.

Під час трьох раундів аукціону вартість суттєво зросла і в результаті переможцем став Олександр Кобилянський, який готовий викупити майно на території колишнього хлібозаводу за 3 млн 305 тис. грн, що у 81,5 раза більше від стартової ціни.


Нагадаємо, Фонд держмайна 17 березня з другої спроби провів аукціон з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства «Дружбівський кар'єр нерудних копалин "Кварц"»: на торгах за ЄМК зі зниженою на 50% ціною переможцем з пропозицією 2 млн 810 тис. 501 грн стала фірма з Броварів, яка спеціалізується на ветеринарній діяльності і має статутний капітал 1 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській області Фонд держмайна в 2023 році планує виставити на приватизацію п’ять єдиних майнових комплексів. Чому деякі державні об’єкти продають «за копійки» в інтерв’ю розповідала начальниця управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області ФДМУ Наталія Омельченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФДМУ аукціон майно приватизація Житомирхліб вул. Лесі Українки 
Матеріали по темі