Влада

Начальник Житомирської ОВА хоче перевірити витрачання коштів на утримання доріг області

31 March 2023, 12:11

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко утворив робочу групу з проведення аналізу фінансової дисципліни департаменту регіонального розвитку щодо здійснення експлуатаційного утримання доріг.

Відповідне розпорядження Бунечко підписав 14 березня 2023 року.

«Утворити робочу групу з проведення аналізу фінансової дисципліни Департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної військової адміністрації щодо здійснення експлуатаційного утримання доріг загального користування місцевого значення Житомирської області, за період з грудня 2021 року по березень 2023 року», - йдеться у документі.

Робоча група, яку очолює заступник начальника Житомирської ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, має здійснити аналіз фінансової дисципліни департаменту та про результати поінформувати особисто Віталія Бунечка.

Строки завершення перевірки в розпорядженні не вказані.


Зауважимо, що після публікації ZN.UA в січні цього року про те, що витрати на утримання доріг в Житомирській області перевищують видатки на ТрО, громадську безпеку та мобілізацію в десятки разів, в ОВА надали інформацію, що в 2022 році в області спрямували на утримання доріг 582 млн грн, з яких 380 млн грн – цільова субвенція з держбюджету.

Нагадаємо, 27 березня департамент регіонального розвитку ОДА провів тендер на закупівлю послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області протяжністю 6941,5 км з початковою вартістю 539 млн 111 тис. 034 грн і строком виконання робіт – до 15 березня 2024 року.

Наприкінці березня 2023 року в Житомирській області патрульні почали весняний комісійний огляд вулично-шляхової мережі для визначення стану експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування (державного та місцевого значення), вулиць населених пунктів та залізничних переїздів.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2021 року департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації оголошував тендер з трьох лотів на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення протяжністю 6941,5 км з очікуваною вартістю закупівлі 980,3 млн грн. Послуги мали надаватися до 31 грудня 2023 року. Були визначені переможці, але 25 квітня 2022 року договір з підрядниками розірвали, заплативши їм сумарно 36 млн 448 тис. 040,58 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога департамент розпорядження утримання доріг робоча група перевірка 
Матеріали по темі