Місто

У Житомирі для дітей, які перебувають за кордоном, організують осередок дистанційного навчання

7 June 2023, 11:23

У Житомирі для дітей, які перебувають за межами міста, області чи країни, розробили ще один формат навчання. На базі ліцею № 4 організують збірні класи, в яких у дистанційному режимі тимчасово зможуть навчатися учні різних ліцеїв.

Про це 6 червня на позачерговій сесії Житомирської міської ради повідомила директорка ліцею № 4 м. Житомира Оксана Журавська.

«Нині точиться дискусія щодо форм навчання з 1 вересня 2023 року. Форми навчання залишаються ті ж: діти можуть приступити очно, ті діти, які перебувають за межами нашої області чи країни, можуть обрати або сімейну форму навчання, або екстернат», – нагадала освітянка.

Оксана Журавська розповіла й про новий формат навчання, який пропонуватимуть у 2023-2024 році для дітей, що перебувають за кордоном: дистанційно у збірних класах.

«У цьому навчальному році буде нова форма, яку започаткував департамент освіти, – осередок дистанційного навчання. Що це означає: на базі ліцею № 4 для дітей, які перебувають за кордоном, діятиме цей осередок, щоби зберегти і надати можливість дітям вчитеся дистанційно, тим, які не можуть приступити до інших форм навчання. Тому батьки за бажанням можуть написати заяву, і їхні діти будуть зараховані до ліцею № 4 на 2023-2024 навчальний рік. Потім, якщо вони вважатимуть, що ситуація змінилася на краще, вони можуть повернутися до свого навчального закладу», – пояснила Оксана Журавська.

Директорка ліцею розтлумачила, що як конкретно працюватиме осередок дистанційного навчання.

«Скажімо, у великій школі є чотири 8-х класи і з них можна утворити повністю клас дистанційного навчання, вони (діти, що перебувають за кордоном, – ред.) залишаються у цих класах. А якщо серед тих чотирьох класів два учні в А-класі, два – в Б-класі, два – у В-класі (за кордоном), вони (у закладі) не можуть надати такі послуги, то батькам пропонується перевести дітей до ліцею №4 на певний період, тобто на навчальний рік. Освітня програма буде викладена на сайті ліцею №4, і батьки зможуть ознайомитися з нею, якщо вона їх влаштує, діти можуть бути зараховані до ліцею № 4 на таку форму навчання», – розтлумачила Оксана Журавська.

Як повідомляв Житомир.info, 30 травня 2023 року під час звіту за минулий рік Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів, що з-за кордону досі не повернулися 4600 житомирських дітей, частина з них може залишитися там назавжди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа навчання дистанційне навчання ліцей ліцей № 4  
Матеріали по темі