Місто

Житомир передасть підтопленим громадам Херсонщини 115 мотопомп та генератор у тимчасове користування

7 June 2023, 12:07

Громади Херсонщини, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС 6 червня, отримають від Житомира мотопомпи та генератор у тимчасове користування.

Про це 7 червня на черговому засіданні виконкому Житомирської міської ради розповів заступник мера Житомира Сергій Кондратюк.

«Прошу включити в порядок денний проєкт рішення «Про передачу в тимчасове користування обладнання на період ліквідації наслідків руйнування Каховської ГЕС». Ми передаємо генератор, мотопомпи у тимчасове користування», - розповів Сергій Кондратюк.

Мер Житомира додав, що в цілому на Херсонщину передадуть 115 потужних мотопомп.

«Учора ще декілька організацій звернулися з допомогою, наприклад, Благодійний фонд BGV завантажують на нашу машину ще 35 потужних помп і рукава, тому ми веземо 115 мотопомп на Херсон. Сьогодні вже зв’язалися з громадами, вони вже завтра чекають, є перелік громад, які будуть їх отримувати, завтра зранку передаємо», - зазначив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, надвечір 6 червня на позачерговій сесії Житомирської міськради ухвалили рішення про виділення 1 млн грн субвенції для Херсонщини, частина якої затоплена через підрив ГЕС. Крім того, Сергій Сухомлин зазначав, що знайшли уже 80 мотопомп, які готові передати підтопленим громадам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Херсон 
Матеріали по темі