Місто

Доходи житомирського водоканалу за 2022 рік були більшими від запланованих, але й витрати значно перевищили очікувані

7 June 2023, 12:29

Комунальне підприємство «Житомирводоканал» у 2022 році отримало 345,9 млн грн доходів – більше, ніж планувалося. Але й витрати були значно вищими, ніж очікувалося, і сягнули 551,3 млн грн.

Про це 7 червня на черговому засіданні виконкому розповів директор водоканалу Роман Ілик під час розгляду питання «Про затвердження звіту про виконання фінансового плану комунального підприємства «Житомирводоканал» Житомирської міської ради за 2022 рік».

«Основні показники 2022 року: при плані доходів 320,9 млн грн підприємство отримало 345,9 млн грн, при плані витрат 333,1 млн грн підприємство понесло витрат 551,3 млн грн. Основними складовими, які вплинули на збільшення витрат, стало здорожчання паливно-мастильних матеріалів, здорожчання електроенергії, реагентів та інших складових витрат на надання послуги централізованого водопостачання та водовідведення. Також значно вплинула на збиток підприємства курсова різниця, яка становила 231,5 млн грн, що призвело до збитків у розмірі 205,4 млн грн», – прозвітував Роман Ілик.

Також керівник водоканалу зупинився на найбільш болючих питаннях, одне з яких – дебіторська заборгованість.

«Є два найбільш болючих питання: зменшення обсягів реалізації на близько 12% та дебіторська заборгованість. Дебіторська заборгованість у зв’язку з тим, що частина населення виїхала, частина не мала можливості сплачувати, зросла з 55 млн грн до 85 млн грн, тобто на 30 млн грн. Хоча раніше за рік зростала не більш як на 10 млн грн», – зазначив Роман Ілик.

Нагадаємо, з січня по квітень 2023 року КП «Житомирводоканал» передало до суду майже 160 матеріалів щодо стягнення заборгованості з жителів міста за спожиту воду.

Як повідомляв Житомир.info, 6 квітня 2023 року в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик зазначав, що споживачі боргують підприємству понад 70 млн грн. До злісних боржників планували застосовувати певні заходи, зокрема залучати колекторські компанії до роботи з ними.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал виконком Ілик витрати доходи  
Матеріали по темі