Влада

До житомирського суду знову надійшли адмінсправи щодо заступника директора ОЛЦ, пов’язані з корупцією

7 June 2023, 13:31

Корольовський райсуд 3 травня отримав матеріали стосовно притягнення до адміністративної відповідальності заступника генерального директора Державної установи «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (раніше – ОЛЦ).

Про це відомо з постанови Корольовського районного суду м. Житомира від 24 травня 2023 року. У Єдиному державному реєстрі судових рішень постанову оприлюднили 29 травня.

Так, у постанові зазначено, що з Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України надійшли матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, що працює в ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», посада: заступник генерального директора, за вчинення адміністративних правопорушень. Матеріали стосуються правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

«До Корольовського районного суду м. Житомира 03.05.2023 надійшли адміністративні справи про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (справа №№ 296/4117/23, 296/4118/23, 296/4119/23, 296/4120/23, 296/4122/23, 296/4123/23, 296/4124/23, 296/4125/23)», – зазначено у постанові.

Суд постановив об’єднати зазначені справи в одне провадження.

Скриншот з постанови Корольовського районного суду м. Житомира від 24.05.2023 року

З іншої постанови стосовно об’єднаної справи (ухвалена цього ж дня, 24 травня 2023 року) стає відомо, що правопорушник двічі не з’являвся на судові засідання без поважних причин.

«У судове засідання, призначене на 12.05.2023 та 24.05.2023 ОСОБА_1 не з`явився», – сказано у постанові.

Зазначено, що від захисника, адвоката Круківської С.А. надійшла заява про відкладення розгляду справи у зв`язку із її перебуванням в іншому судовому процесі. А прокурор Крігер Л.Ю. у судовому засіданні просила суд зупинити провадження у справі у зв`язку з повторною неявкою ОСОБА_1 у судові засідання без повідомлення поважності причин.

Врешті, суд клопотання прокурора про зупинення строку розгляду справи про адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією, задовольнив.

Скриншоти з постанови Корольовського районного суду м. Житомира від 24.05.2023 року

Як відомо, одним із заступників генерального директора ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» – Роман Зелінський, який є фігурантом кримінальних справ, пов’язаних з одержанням неправомірної вигоди.

Скриншот з сайту ОЦКП

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що адмінсправи, пов'язані з корупцією, стосуються саме Романа Зелінського.

Нагадаємо, в судових матеріалах є інформація, що 1 тис. доларів хабаря Роман Зелінський вимагав за працевлаштування оператора комп’ютерного набору, а гроші треба було передати через колишнього керівника обласного шкірвендиспансеру Анатолія Фомюка. Роман Зелінський, який на момент вчинення кримінального правопорушення у вересні минулого року був в.о. генерального директора ДУ «Житомирський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України» (колишній ОЛЦ), зараз працює на посаді заступника генерального директора цієї установи.

Ухвалою від 14 квітня 2023 року Богунський районний суд не задовольнив клопотання прокурора про обрання обвинуваченому в хабарі нинішньому заступнику директора ДУ «Житомирський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України» Роману Зелінському обов`язків не відлучатися за межі Житомира та здати закордонний паспорт.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня 2022 року під час робочого візиту в Житомир заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін представив колективу Житомирського обласного лабораторного центру нового керівника – Романа Зелінського. Згодом ОЛЦ був перейменований в Центр контролю та профілактики хвороб, Зелінський став в.о. гендиректора установи.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що 5 вересня 2022 року на хабарі затримали нового керівника ОЛЦ Романа Зелінського: 1 тис. доларів він вимагав за сприяння призначенню кандидата на посаду в державній установі. 6 вересня Зелінськогому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3. ст. 368 КК України – про це йшлося в ухвалі Корольовського райсуду від 7 грудня щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу: прокурор клопотав про тримання під вартою строком на 60 діб, але суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 130 тис. грн.

Прокурор Житомирської обласної прокуратури подав апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді Корольовського райсуду і рішенням від 21 вересня Житомирський апеляційний суд її частково задовольнив: збільшив розмір застави до 198 тис. 400 грн. Також Романа Зелінського хотіли відсторонити від роботи на строк досудового слідства – до 6 грудня 2022 року, але поки тривав розгляд апеляції захисників Зелінського, яку Житомирський апеляційний суд ухвалою від 14 грудня 2022 року залишив без задоволення, то термін відсторонення завершився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОЛЦ Зелінський суд ОЦКПХ протокол  
Матеріали по темі