Економіка

У Житомирі виконком дозволив встановити літні майданчики шістьом підприємцям, а «шкільний ярмарок» на Житньому ринку знову заборонив

7 June 2023, 14:15

Виконавчий комітет Житомирської міської ради 7 червня погодив встановлення літніх майданчиків ще кільком закладам громадського харчування. Більшість з них розташовані у центрі міста.

Заклади, які отримали дозвіл, назвала директорка департаменту економічного розвитку міської ради Вікторія Сичова.

«Щодо погодження літніх майданчиків звернулися 6 суб’єктів господарювання. Всі майданчики були розглянуті на комісії й надані погодження. Перший об’єкт – кав’ярня «ТаТиШо», Михайлівська,3; наступний – кав’ярня «Папа Джо», Старий бульвар, 6; кав’ярня «АромаКава», Михайлівська, 9; піцерія «Рома Вдома», Велика Бердичівська, 20; кав’ярня «Молоток», Михайлівська, 17; кав’ярня «Парадокс», Київська, 21», – озвучила Вікторія Сичова.

Також директорка департаменту економічного розвитку розповіла, кому відмовили в організації сезонної торгівлі.

«Відмовляємо Козакевичу Сергію Борисовичу щодо розміщення шкільного ярмарку за адресою майдан Житній ринок, 1, у зв’язку з тим, що ця палатка перешкоджає вільному руху пішоходів. Також стосовно низькотемпературних прилавків відмовлено ФОП Кундичу Павлу Костянтиновичу (Героїв Чорнобиля, 2 та Вітрука, 47) у зв’язку з тим, що теж відсутній прохід для пішоходів. Скасовано погодження на розміщення об’єктів сезонної торгівлі ФОП Боровському Олегу Михайловичу за адресою вулиця Хлібна, 23 у зв’язку з отриманням інформації про скасування у судовому порядку державної реєстрації права власності на самочинне будівництво за вказаною адресою», – пояснила Вікторія ьСичова.

Нагадаємо, упродовж двох років поспіль, у 2021 та 2022, виконком відмовляв ФОП Козакевич на майдані Житній ринок, 1. Однак, попри заборону, намет із канцелярією працював. У 2022 році муніципальна інспекція складала протоколи на його власника, однак марно, тому муніципали наполягали на примусовому демонтажі.

Як повідомляв Житомир.info, 4 травня 2023 року на позачерговому виконкомі розглядали питання надання дозволу підприємцям на розміщення прилавків з морозивом та облаштування відкритих майданчиків у Житомирі. Кілька суб’єктів отримали дозвіл на організацію сезонної торгівлі, а «Першій Чебуречній» на Михайлівській відмовили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сезонна торгівля літній майданчик Сичова намет шкільний ярмарок виконком  
Матеріали по темі