Суспільство

Шукати прихистку у Житомирській області приїхали ще 14 евакуйованих із Донеччини

7 June 2023, 17:13

До Житомирщини у пошуках прихистку прибули ще 14 внутрішньо переміщених осіб.

Про це 7 червня повідомляє пресслужба Житомирської ОВА.

«За інформацією ГУ ДСНС у Житомирській області, вже 13 евакуаційний потяг прибув до Житомирщини. За допомогою нього прихисток на території області знайшли ще 14 осіб, з них одна сім’я з 2 дітьми. Також в складі прибувших були 2 особи з інвалідністю. На залізничному вокзалі їх зустріли рятувальники, поліцейські, волонтери, представники місцевих органів влади, релігійних та громадських організацій. Людей прийняла на розміщення Ружинська громада Бердичівського району в кількості 13 осіб у МКП на базі освітнього закладу. Одна особа прийняла рішення їхати на самопоселення до Вінницької області», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кошти в сумі 28 тис. грн отримало 12 осіб, в тч 2 дитини та 2 особи з інвалідністю.

Загалом з 19 квітня до сьогодні прихисток на території Житомирської області вже знайшли 338 переселенців.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. 19 квітня першим потягом до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій та розмістили на території Андрушівської громади. Вранці 23 квітня 2023 року до Бердичева прибув ще один потяг з 58 евакуйованими особами з Донецької області, їх доставили до Гришковецької територіальної громади. 27 квітня до Бердичева прибув третій евакуаційний потяг із 13 жителями Донеччини, переселенці будуть розміщені на території Волицької громади.

1 травня до Житомирської області прибув четвертий евакуаційний поїзд з Донеччини: ним приїхали 45 переселенців, яких розмістять в Романівській та Чуднівській територіальних громадах.

5 травня на пероні Бердичівського вокзалу волонтери, поліція, представники органів влади та уповноваженого з прав людини, соціальні служби, рятувальники та психологи зустріли п’ятий евакуаційний потяг, який привіз 13 дорослих, 7 дітей, 3 котів та собаку з Донеччини.

9 травня у Бердичів прибув уже шостий потяг, в якому вимушені переселенці виїхали у пошуках прихистку від війни. Того разу Житомирщина прийняла 33 особи, серед яких 10 дітей. Усі – з Донеччини.

13 травня до залізничного вокзалу в Бердичівській громаді прибув сьомий поїзд із переселенцями зі східних регіонів України: приїхала 51 людина, серед них – 19 дітей.

17 травня до Бердичева прибув восьмий потяг із вимушеними переселенцями із Донеччини. Тоді на Житомирщину прибули шестеро осіб.

21 травня у Бердичів прибув дев’ятий поїзд із 18 евакуйованими з Донеччини, серед яких 1 дитина та 1 особа з інвалідністю.

25 травня на Житомирщину приїхав десятий евакуаційний потяг, яким з районів бойових дій приїхав 21 житель Донеччини, з них 11 – діти.

30 травня ще 22 вимушені переселенці з Донеччини прибули потягом у Бердичів – Житомирщина зустріла одинадцятий евакуаційний потяг.

3 червня у Бердичеві зустріли черговий евакуаційний потяг, яким прибули вимушені переселенці з Донеччини. Цього разу приїхали семеро людей. Частина з них залишилася в області, інші – поїхали далі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк бойові дії Бердичів потяг переселенець біженець ВПО 
Матеріали по темі