Суспільство

З Херсонщини у Житомир повертається автомобіль, який возив допомогу постраждалим громадам: передали помпи, харчі, воду

8 June 2023, 12:23

З Житомира на Херсонщину відвезли понад сотню мотопомп, потужний насос з генератором, а також харчі і воду.

Про це опівдні 8 червня, вийшовши в ефір, розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Повертаємося з Херсона. Наша славна Чорнобаївка… Завезли херсонським громадам 80 помп від міської ради, 35 потужних помп від фонду BGV, багато продуктів харчування, вода і дуже потужний насос з генератором для херсонського водоканалу. На водоканалі підтоплені об’єкти, є величезні проблеми, і цей житомирський насос, ця помпа, для них дуже-дуже потрібна. Тому повертаємося у Житомир. Все буде Україна!», – розповів мер.


Нагадаємо, надвечір 6 червня на позачерговій сесії Житомирської міськради ухвалили рішення про виділення 1 млн грн субвенції для Херсонщини, частина якої затоплена через підрив ГЕС. Крім того, міський голова Сергій Сухомлин зазначав, що знайшли 80 мотопомп, які готові передати підтопленим громадам.

На засіданні Житомирського міськвиконкому 7 червня Сергій Сухомлин уточнив, що в цілому на Херсонщину передадуть 115 потужних мотопомп.

А голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко 6 червня інформував, що на Житомирщині підготовлено 4 тисячі місць, де можуть розмістити евакуйованих з постраждалих районів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Херсон Херсонська область Херсонщина гуманітарна допомога допомога продукти насос мотопомпа ГЕС  
Матеріали по темі