Суспільство

Житомирський обласний ТЦК спростовує фейк, де нібито їх співробітник закопує ухилянта

26 April 2024, 10:30

В інтернеті ворожі пропагандисти розповсюджують відео, на якому, нібито, співробітник житомирського ТЦК та СП закопує ухилянта.

Про це 26 квітня повідомила служба зв'язків з громадськістю Житомирського обласного ТЦК та СП.

«Ворожі TG-канали поширюють відеозапис, на якому нібито співробітник житомирського ТЦК та СП «закопує» ухилянта. За словами ru-пропагандистів, таким чином працівники військкомату намагаються залякати чоловіче населення, яке «відмовляється йти на фронт». Насправді поширюване TG-каналами відео є черговим фейком російської пропаганди, яка за допомогою таких зрежисованих роликів намагається залякати чоловіче населення України і дискредитувати співробітників ТЦК та СП», - йдеться у повідомленні.

Фото Житомирського обласного ТЦК та СП

Зауважимо, що 5 квітня служба зв'язків з громадськістю Житомирського обласного ТЦК та СП спростовувала ще один фейк.

«роспропаганда ширить мережею черговий фейк про Житомирський обласний ТЦК та СП. На відео жінка скаржиться українською мовою, що їй відмовили у виплаті за загиблого чоловіка на фронті», - йдеться у повідомленні.

Але ця жінка не зверталася за оформленням виплат.

«Така особа не зверталася до Житомирського ТЦК та СП за оформленням виплат. Документ на відео не відповідає стандартам діловодства ЗСУ», - повідомив заступник начальника сектору соціальних виплат Житомирського ТЦК та СП Олександр Негерей.

Він також додав, ТЦК не займаються призначенням одноразової грошової допомоги та її розмірами. ТЦК не є розпорядником бюджетних коштів.

У службі зв'язків з громадськістю Житомирського обласного ТЦК та СП просять звернути увагу, що роспропаганда постійно спекулює на болючих темах українців, намагаючись зіграти на емоціях. Головна мета ворога – дискредитувати роботу ТЦК використовуючи фейкові відео, які розповсюджуються у соцмережах. Все це направлено для зриву мобілізації.


Фото Житомирського обласного ТЦК та СП

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2023 року Житомирський обласний ТЦК та СП повідомив про те, що в мережі поширюються фейкові скриншоти повісток у «Дії».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТЦК та СП ТЦК фейк ухилянт виплата рф 
Матеріали по темі