Події

Правоохоронці затримали чоловіка під час продажу гранати та підривачів у райцентрі Житомирської області

29 April 2024, 15:11

У Звягелі поліцейські затримали продавця боєприпасів.

Про це 29 квітня повідомила пресслужба Звягельського районного відділу поліції Житомирщини.

«Викриття протиправної діяльності чоловіка здійснили оперативники Звягельського районного відділу поліції. Вони опрацювали інформацію про те, що 41-річний місцевий житель може бути причетним до незаконних оборудок з бойовими припасами. Тож днями поліцейські затримали фігуранта на одній із вулиць міста під час продажу ним товару – попередньо, корпусу гранати «РГД-5», електродетонатора та 5 підривачів. Небезпечні предмети та кошти у сумі 4000 гривень, які отримав продавець, правоохоронці вилучили», - йдеться у повідомленні.

Водночас поліцейські з’ясували, що фігурант кілька днів тому продав корпус гранати «Ф-1» та два підривачі до неї за такою ж ціною.

Окрім цього, поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання звягелянина, у результаті якого вилучили докази протиправної діяльності.

Все виявлене правоохоронці направили на експертне дослідження.

Нині слідчі Звягельський районний відділ поліції Житомирщини оголосили чоловікові про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Судом йому було обрано запобіжний захід – тримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави.

У рамках подальшого розслідування кримінального провадження встановлюється походження вилучених боєприпасів.

За чинним законодавством підозрюваному за такі дії може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 26 квітня служба безпеки України інформувала про те, що правоохоронці затримали чоловіків, які вивозили зброю з фронту та продавали криміналітету у Житомирській та інших областях.

Як повідомляв Житомир.info, 24 квітня 2024 року слідчі Коростенського райуправління поліції оголосили підозру місцевому жителю, який продав набої та гранату за 7 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція зброя боєприпас граната підривач 
Матеріали по темі