Події

Пропонував сортувати олівці «за гроші» – правоохоронці викрили 27-річного житомирянина, який ошукав мінімум 30 людей

29 April 2024, 15:42

«Бізнес» на сортуванні олівців: житомирські поліцейські повідомили про підозру причетному до низки ошуканств. Слідчі Житомирського районного управління поліції зібрали докази причетності 27-річного житомирянина до щонайменше 30 кримінальних правопорушень.

Про це 29 квітня повідомляє Житомирське районне управління поліції.

«У ході досудового розслідування встановлено, що чоловік розміщував у різних спільнотах в соціальних мережах та месенджерах оголошення з приводу віддаленої роботи. Пропозиція гарного заробітку за сортування кольорових олівців в домашніх умовах приваблювала немало шукачів «легких» грошей. Отримавши відгук зацікавленого клієнта, чоловік далі продовжував спілкування телефоном, розповідав про всі переваги запропонованої діяльності та знову ж таки обіцяв чималий прибуток», - йдеться в повідомленні.

Шукачам роботи для отримання партії олівців необхідно було оплатити лише доставку товару.

«Залежно від кількості отриманих канцелярських виробів сума до сплати коливалася від 400 до 1400 гривень. Однак після надходження коштів на банківських рахунках, вказаний роботодавцем, «клієнти» свого товару так і не отримували. Також чоловік блокував їх у соціальних мережах. Загальна сума збитків, спричинених потерпілим, сягає близько 20 тисяч гривень», - інформують правоохоронці.

Особу та місцезнаходження причетного до ошуканств встановили оперативники кримінального розшуку Житомирського районного управління поліції.

Під час проведення слідчих дій у помешканні чоловіка правоохоронці вилучили докази його протиправної діяльності: комп’ютерну техніку з фіксацією листувань з шукачами заробітку та банківську карту співмешканки, якою він, без її відома, користувався для своїх оборудок.

Нині фігуранту інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Досудове розслідування у провадженні триває.

За вчинені діяння підозрюваному загрожує до трьох років ув’язнення.

Нагадаємо, у січні 30-річна жителька Ушомирської громади хотіла легко заробити онлайн: її «дистанційна» полягала у вподобайках та позитивних коментарях. А для отримання ще більшого заробітку заявниці запропонували додаткові завдання, які потребували вкладень. Повіривши шахраям, жінка втратила майже 100 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 11 січня 2023 року пресслужба Бердичівського районного відділу поліції повідомила про те, що чоловік втратив 30 тисяч гривень, бо натрапив на шахраїв, які пропонували роботу в інтернеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай олівці шахрайство поліція житомирянин ошуканство Житомир  
Матеріали по темі