Місто

У Житомирі попрощалися з двома загиблими захисниками України

29 April 2024, 16:00

У Житомирі попрощалися з двома загиблими військовослужбовцями – Олександром Рудюком та Дмитром Пінчуком.

Про це 29 квітня повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Рудюк Олександр Васильович (01.10.1986 — 12.04.2024)

Народився у селі Великий Молодьків Звягельського району на Житомирщині. Після закінчення місцевої ЗОШ вступив до Новоград-Волинського професійного ліцею, де отримав робітничу професію.

Упродовж 2015-2016 років брав участь у захисті України в зоні проведення АТО.

У 2016 році одружився і з сім'єю проживав у Житомирі. Працював консультантом у магазині радіотоварів. Завжди щиро, доброзичливо допомагав людям. Був талановитим у всьому: писав вірші, чудово співав і грав на гітарі, захоплювався радіоелектронікою.

З 2023 року героїчно боронив країну на Харківщині, далі — на Запоріжжі.

Мужньо виконував свій військовий обов'язок. За героїзм, професіоналізм і патріотизм неодноразово був нагороджений грамотами командування ЗСУ, державною нагородою.

Героїчно загинув 12 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання...

Пінчук Дмитро Вікторович (04.03.1986 — 25.04.2024)

Народився у Житомирі. Закінчивши ЗОШ №26, вступив до Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова на цивільний факультет «Автоматика системи управління». Далі працював у приватному бізнесі. Мав донечку.

«Життєлюб і оптиміст, людина щирої душі та відкритого серця», — так відгукуються про Дмитра близькі. Любив куховарити. Попри серйозні проблеми зі здоров'ям Денис Вікторович з першого дня повномасштабної агресії рф на захисті України — у складі ТРО ЗСУ. За станом здоров'я його у червні демобілізували. Та воїн не зупинився. З початку 2023 року стає до лав ДУК «Соколи полісся» ТРО... Не витримало серце...25 квітня 2024 року воїн пішов у засвіти…

Нагадаємо, 25 квітня до Житомира на щиті повернувся військовослужбовець Олексій Лаврін, який проходив бойову підготовку у Великій Британії. Захисник героїчно загинув 1 березня цього року.

Як повідомляв Житомир.info, 23 квітня 2024 року на щиті до Житомира повернувся військовослужбовець Денис Пекарський, який займав відповідальні посади у військових підрозділах та мав поранення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прощання на щиті поховання ЗСУ загиблий Рудюк Пінчук ТРО військовий  
Матеріали по темі