Здоров'я

Послугу з безоплатного зубопротезування військові та ветерани у Житомирській області можуть отримати лише в одному закладі

30 April 2024, 09:38

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проєкт «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Ініціатива реалізується додатково до Програми медичних гарантій, у бюджет на 2024 рік закладено 750 млн грн. Розпорядником коштів є Національна служба здоров’я України.

Про це 29 квітня повідомила пресслужба МОЗ.

«Пілотний проєкт безоплатного зубопротезування військовослужбовців та ветеранів є соціально-важливою ініціативою. Це необхідний крок, мета якого – подбати про комфортне життя наших військових, їх здоров’я. Йдеться про практичне втілення політики героїв, над реалізацією якої ми працюємо в уряді. Якісна, доступна, безоплатна медична допомога для тих, хто її потребує – наше ключове завдання», - зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Хто може отримати послугу безоплатно:

учасники бойових дій;

особи з інвалідністю внаслідок війни;

військовослужбовці.

Наразі послуги надаються в 45 медзакладах України, які законтрактовані Національною службою здоровʼя України. Укладання та підписання договорів триває, тож перелік медзакладів розширюватиметься. Учасниками пілотного проєкту можуть стати заклади охорони здоров’я будь-якої форми власності.

Від редакції: у Житомирській області таку послугу станом на 30 квітня 2024 року надають лише в одному закладі – КП «Стоматологічна поліклініка №1» Житомирської міської ради, яка знаходиться на вул.Святослава Ріхтера.

Скористатися програмою безоплатного зубопротезування пацієнт може один раз протягом року. Гранична вартість наданих медичних послуг, згідно з постановою уряду, не може перевищувати 14 тис. 984 грн.

«Щоб отримати послугу, необхідно звернутися до медичного закладу, який входить до списку законтрактованих учасників пілотного проєкту. Попередньо отримавши направлення від лікаря-стоматолога, підготувати пакет копій документів з пред’явленням їх оригіналів та написати заяву», - зазначається у повідомленні.

З детальним переліком документів, послуг та законтрактованими медичними закладами можна ознайомитися на сайті НСЗУ.

Нагадаємо, 27 лютого цього року Кабінет міністрів затвердив Порядок використання коштів для пілотного проєкту безоплатного зубопротезування ветеранів.

Як повідомляв Житомир.info, в проєкті державного бюджету на 2024 рік передбачалося 14,3 млрд грн на підтримку ветеранів війни, в тому числі – 749 млн грн на пілотний проєкт із зубопротезування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОЗ стоматолог зубопротезування ветеран поліклініка НСЗУ 
Матеріали по темі