Події

Двоє чоловіків незаконно ловили рибу у річці Житомирської області, сума збитків склала понад 500 тис. грн

30 April 2024, 13:19

Інспектори виявили на Житомирщині двох чоловіків, які забороненими знаряддями ловили рибу у річці Уж.

Про це 30 квітня інформує Північний кордон. Держприкордонслужба.

«Виявлено двох чоловіків, які в незаконний спосіб здійснювали вилов водних живих ресурсів. Проводились заходи в контрольованому прикордонному районі Житомирщини із залученням представників відділу охорони природного заповідника «Древлянський». На момент виявлення чоловіки, забороненими знаряддями лову, у річці Уж вже наловили значну кількість риби різних видів чим завдали збиток державі на суму понад 500 тис. гривень», - йдеться у повідомленні.

На місце події прикордонники викликали співробітників Нацполіції, яким направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 249 ККУ "Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом".

У пресслужбі Коростенського районного управління поліції уточнюють, що попередньо, двоє жителів райцентру віком 34 та 36 років скористалися забороненим знаряддям «павук» для вилову риби. За вчинене фігурантам загрожує покарання від штрафних санкцій й аж до обмеження волі строком до 3 років.

Нагадаємо, 20 квітня на річці Ірша, поблизу селища Нова Борова, інспектори виявили двох чоловіків, які сітками виловили понад 170 рибин – збиток склав майже 280 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 30 березня 2024 року на річці Тетерів оперативна група Житомирського рибоохоронного патруля виявила чоловіка, який з гумового човна ловив рибу забороненими знаряддями лову, а саме: трьома лісковими сітками загальною довжиною 150 метрів. Збиток рибному господарству України становить майже 130 тисяч гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба риболовля рибалка рибоохоронний патруль держприкордонслужба 
Матеріали по темі