Місто

У Житомирі перевіряють пожежні гідранти, від початку року 14 вже відремонтували

22 May 2024, 14:26

Працівники водоканалу та рятувальники перевіряють стан пожежних гідрантів у Житомирі.

Про це 22 травня повідомила пресслужба комунального підприємства «Житомирводоканал».

«Фахівці Житомирводоканалу та працівники ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області перевіряють стан пожежних гідрантів міста. Такі перевірки організовуються двічі на рік - у весняний та осінній період», - йдеться у повідомленні.

Загальна кількість встановлених пожежних гідрантів на міських водопровідних мережах, які перебувають на балансі КП «Житомирводоканал», - 635 одиниць.

Для того, аби перевірити справність гідрантів, фахівці ДСНС під’єднують своє обладнання до водопровідної мережі, а працівники Житомирводоканалу фіксують стан гідранта.

У випадку виявлення проблем із функціонуванням надважливого для міста обладнання - складається відповідний акт щодо його несправності та організовуються заходи з його ремонту або ж заміни.

«Слід зауважити, що наші спеціалісти виявляють несправності у роботі пожежних гідрантів не лише під час планових перевірок, а й безпосередньо ході виконання робіт на водогоні міста, наприклад, під час промивок мереж. Виявивши несправності - одразу приступаємо до ремонту приладів-вогнеборців. Так, від початку року ми вже відремонтували 14 гідрантів та замінили 5, які не підлягали ремонту», - зазначають у водоканалі.

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня 2023 року у Житомирі через пожежні гідранти промивали мережі. Вулицями міста текла вода.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал ДСНС рятувальник гідрант перевірка 
Матеріали по темі