Місто

Чиї то човни? У поле бою перетворилася човнова станція на річці Тетерів у Житомирі

11 September 2008, 07:07

Про існування човнової станції у Житомирі врешті згадали. Та, на жаль, у скандалі. Човнова станція розміщувалася на території колишньої спортивно-оздоровчої бази «Колос». Довгий час як і більшість баз відпочинку на річці Тетерів, цей спортивно-оздоровчий комплекс простояв без діяльності. Кілька дерев’яних будиночків перетворилися у руїни, на території самої бази відпочинку - купи сміття та усякого непотребу, який не вивозили роками. Віднедавна у спортивно-оздоровчого комплексу з’явився новий господар.

-          Впізнати спортивно – оздоровчу базу тут було важко, - розповідає підприємець Наталія Лавренчук. - Скрізь сміття, пляшки, залишки багать після хмільних відпочинків біля вогнища. Тому, аби втілити в життя наш проект по реанімації комплексу, потрібно розпочати з прибирання території, пише газета «Новости по-житомирски».

Пані Наталя говорить, територія на якій знаходиться колишня спортивно-оздоровча база «Колос», орендує її підприємство. За умовами договорів купівлі – продажу майнового комплексу та оренди земельної ділянки підприємство не має права змінювати її призначення. Як і десятки років тому тут буде спортивно-оздоровча база і ніщо інше. Плани у нових господарів грандіозні: збудувати кілька басейнів, аквапарк для дітей, тенісний корт, волейбольний майданчик і ту ж таки човнову станцію, тільки сучасну.

-          Ми плануємо зробити спортивно-оздоровчий центр для дітей, - розповідає про майбутній проект Наталія Лавренчук. - Так як була з самого початку ця база спортивно-оздоровча, так і залишиться. Але зараз ми змушені припинити роботи, оскільки з’ясувалося, що на території бази є ще одна організація - «Відпочинок». У пресі вийшло кілька статей, де активісти цієї організації звинувачують бізнесменів у рейдерському захопленні човнової станції. Та чомусь ніхто не прийшов до нас і не поцікавився думкою і позицією нашою, законних власників бази і орендарів.

Зі слів Наталії Лавренчук, рейдерами у даному випадку є активісти «Відпочинку» на чолі з головою Анатолієм Михайловичем Даниленком, якого, на нашу думку, просто використовують окремі політично-бізнесові групи для задоволення власних бізнесових інтересів. Поки база не діяла, вони облаштували на її території ціле містечко гаражів, сараїв і маленьких будиночків. Ні документів, ні дозволів на ці будівлі не має. У деяких сараях зберігаються невідомі хімічні речовини, можливо несумісні з життям людей. Прикриваючись інтересами усієї громади міста активісти «Відпочинку» захищають власні інтереси.

-           Ми хотіли знайти компроміс з людьми, які довгий час без усіляких дозволів знаходилися на території бази і ще щось там будували. Пропонували усілякі варіанти і допомогу по перевезенню їхнього майна та вони оголосили нам війну. Забирати своє майно з бази вони не хочуть. Активісти «Відпочинку» написали скарги на нас в усі інстанції. Довелося витримати не одну перевірку.

Та лиха без добра не буває. Насамкінець виявилося, що у державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців такої організації як «Відпочинок» не зареєстровано. Отож, можна зробити висновок, що група людей просто захопила територію на березі Тетерева і використовувала її довгий час для задоволення власних потреб.

Територія спортивної бази, здається, пробуджується від довгого сну. З берегів вивезли кілька тон сміття. Тут мріють відродити колишню славу житомирських спортсменів з водних видів спорту і подарувати житомирянам культурний відпочинок.

Олександр Перепелиця

 

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі