Економіка

В Житомирской области инвестиционный бум! Не пропустите…

1 October 2008, 17:12

В загальнодержавному рейтингу по темпах приросту інвестицій в основний капітал Житомирська область з 17 місця піднялись на 6, потіснивши такі області як Запорізьку, Дніпропетровську, Донецьку, міста Київ та Севастополь. Однак за показниками залучення капітальних інвестицій на одну особу область як і раніше знаходиться на передостанньому місці.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба  Житомирської облдержадміністрації.

 Суб'єктами господарювання області за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 1,2 мільярди гривень інвестицій в основний капітал, що на 20% більше аналогічного показника минулого року.

Найвагомішу частку інвестицій в основний капітал (52 складають власні кошти підприємств та організацій. За рахунок кредитів банків освоєно 28% загального обсягу. Державні та кошти місцевих бюджетів в цій структурі становлять лише 3 та 3,5% відповідно.

За галузевою спрямованістю 56% усіх капітальних вкладень були здійснені у розвиток добувної та переробної промисловості, виробництво і розподілення електроенергії, газу та води. Найбільш стрімкими темпами зросли надходження інвестицій у сферу культури та спорту - більше ніж у 5,5 рази, готельне та ресторанне господарство - 4 рази, сільське господарство, мисливство та лісове господарство - 3 рази.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі