Суспільство

Какой будет следующая вступительная кампания в Житомирские ВУЗы?

9 October 2008, 17:47

 

 

Пільги при вступі до українських вишів в наступному році матимуть чимало абітурієнтів, але цих привілеїв навряд чи вистачить, аби стати студентами престижних навчальних закладів. Так вважає начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський. Справа в тому, що Умовами вступу до вищих навчальних закладів на 2009-ий рік передбачено право самих вишів встановлювати прохідний бал на деякі спеціальності:

«Мінімальна оцінка, з якою будуть приймати сертифікати на всі спеціальності, залишається 124 бали, - пояснює Олександр Пастовнський. - Але вищим навчальним закладам дозволяється на окремі спеціальності піднімати бал профільного предмету до тієї межі, яку вони вважають за потрібне. І я думаю, що національні університети, безумовно, зроблять прохідними профільні предмети по 180, по 190 балів».

Про це  Житомир.info повідомила «Житомирська хвиля».

Проте, солідними залишився список тих, хто має право на вступ поза конкурсом, каже Олександр Пастовенський. Поза конкурсом вступає сім категорій – це діти-інваліди, інваліди 1-ої та 2-ої групи, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти, батьки яких загинули при виконані службових обов’язків у правоохоронних органах чи військових формуваннях, діти, батьки яких загинули на вуглевидобувних підприємствах і які вступають на військові спеціальності. Переваги при вступі є також у  дітей, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Поза конкурсом вступають до вишів переможці третього етапу Малої академії наук, переможці Всеукраїнських та учасники міжнародних предметних олімпіад. Проте останні – лише за умови, якщо вступають на спеціальності, де профільним є предмет, з якого вони стали переможцями або учасниками олімпіади.

Планується, що прийом документів для вступу до українських вишів розпочнеться 29 червня 2009 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі