Політика

В Житомире лидером Единого Центра стал бывший зам председателя фракции БЮТ в Житомирском горсовете . Фоторепортаж

13 October 2008, 14:55

В пятницу председателем Житомирской городской политической организации был избран Виктор Борщевский, депутат Житомирского городского совета, который в свое время был избран в горсовет по списку БЮТ.

Борщевский до вступления в Единый Центр являлся заместителем председателя фракции БЮТ в Житомирском горсовете. По словам председателя фракции БЮТ в Житомирском горсовете Владимира Семенистого, он остается членом фракции, но ее руководитель надеется, что Борщевский сделает заявление о своем выходе.

Борщевский до вступление в Единый Центр был членом УСДП (Украинской социал-демократической партии), которую возглавляет Василий Онопенко, Председатель Верховного Суда Украины.

 
Как сообщает "Житомир ньюс" , «З 10 жовтня свою активну політичну та організаційну діяльність в Житомирі розпочала міська організація Єдиного Центру. Так склались обставини, що початок нашої роботи співпав з подіями в Україні, які говорять про неминучість позачергових виборів до Верховної Ради. Звичайно, ми не зможемо бути осторонь цього процесу.

Наші вибори схожі на конкурс краси і вправ з лінгвістики, де перемагає той, хто гарно виглядає й гарно говорить.

Ми маємо своє чітке бачення політичних процесів у державі. Зокрема, щодо підготовки та проведення позачергових виборів, я переконаний, що тільки відкриті виборчі списки позбавлять можливості окремих політичних лідерів торгувати номерами у списках та цілими фракціями в радах.

Саме існуюча система виборів є причиною політичних криз. Прийшовши в раду по закритих списках, депутати не виконують своїх прямих обов’язок та передвиборних програм, а «відробляють» партійним вождям прохідний номер.

Партійні лідери одноосібно формують виборчі списки. Як результат, депутати працюють не для своїх виборців чи для держави, а заради задоволення інтересів партійних босів. Тільки відкриті виборчі списки дозволять зламати корумповану модель роботи рад.

Так, підтвердженням того, що наші слова не розходяться з ділом є той факт, що Головою партії Єдиний Центр Ігорем Крілем внесено до Верховної Ради України законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Законопроект передбачає, що виборці, окрім перших п’ятірок списків, зможуть обирати і конкретних кандидатів, закріплених за кожним з 225 виборчих округів. Це дозволить виборцям обирати конкретних людей, яких вони добре знають і які розв’язуватимуть проблеми округу. За цієї умови виборчі програми будуть спрямовані як на вирішення загальнодержавних, так і регіональних проблем», - зазначив під час виступу новообраний Голова Житомирської міської організації Єдиного Центру Борщівський Віктор Михайлович.

Біографічна довідка Житомир Ньюс:

Борщівський Віктор Михайлович, 1975 року народження
Освіта вища за фахом лікар-хірург
Закінчив Тернопільську медичну академію
Кандидат медичних наук
Місце роботи – клініка «Медібор»
Посада - головний лікар
Депутат Житомирської міської ради, член партії Єдиний Центр
Одружений, має двох дітей



Єдиноцентристи С. Сухомлін, Г. Зубко, Р. Годований, Р. Гула слухають Гімн України



Президія у складі Г. Зубка, В. Борщівського, М. Хіжніченка



Член ЄЦ В. Шелудченко вивчає проекти рішень конференції



Таємне голосування за голову партії



За кого голосує В. Борщівський?



Голови ЄЦ В. Борщівський та Г. Зубко про майбутнє



Новообраний голова Житомирської міської організації Єдиного Центру Віктор Борщівський. Роздуми.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі