Місто

Житомирский гидропарк сдан в аренду несуществующей фирме

29 October 2008, 09:59

 Прокуратура міста Житомира має намір вимагати від Житомирського міськвиконкому скасування його рішення N5333 від 23 липня 2008 року. У згаданому рішенні мова йшла про надання в оренду фірмі "Спектра-М" ділянки під забудову на території гідропарку міста Житомира, - пише газета " 20 хвилин"

Підставою до цього стала проведена прокуратурою міста Житомира перевірка згаданого юридичного суб'єкта. Як виявилося, ПП "Спектра-М", зареєстроване виконкомом Житомирської міської ради 15 серпня 2007 року, від дня його реєстрації не провадило ніякої діяльності, не подавало податкової звітності і більше того... за вказаною юридичною адресою не знаходиться. Про це міська прокуратура дізналася з довідок Державної податкової інспекції у місті Житомирі.

Проте навряд чи хтось дає собі звіт чим могла би закінчитися ця історія, якби не втручання прокуратури. Як один із варіантів: місто (читай Житомирська міська рада) надає в довгострокову оренду невідомому підприємству шматок землі у гідропарку терміном, скажімо, на 50 років. Підприємство проводить забудову земельної ділянки котеджами чи будинками, які потім продаються. Згодом чиновники міської ради під будь-яким законним приводом розривають договір оренди із підприємством. А отут і настає "кидок". В разі розірвання договору міська рада має компенсувати орендатору вартість невід'ємних покращень. А отже, з міського бюджету підприємству- забудовнику заплатять гроші. Фірма отримає подвійний виграш: кошти від продажу будинку і відшкодування з міського бюджету. Всім добре, і ніхто не винний. Отак і робляться "Еліт-центри"...

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі