Суспільство

У Житомирі бійці спецгрупи продемонстрували майстерність рукопашного бою. ФОТОрепортаж

25 March 2009, 10:54

Житомирська військова частина 3047, сформована у 1992 році, вважається однією з кращих в системі внутрішніх військ МВС України. Сьогодні внутрішні війська займаються в основному забезпеченням громадського порядку, охороною державних об’єктів та об'єктів військово-промислового комплексу, супроводженням спеціальних вантажів, конвоюванням засуджених, а також охороною підсудних у судових залах.

Помітно зростає й авторитет воїнів правопорядку. І зовсім не випадково, адже сюди приходять хлопці розумні й дисципліновані, котрим притаманні такі особисті якості, як сміливість і рішучість. Вони йдуть туди, куди кличе їх військовий обов'язок. Готовність діяти в складних обставинах у всі часи була найважливішою характеристикою військ правопорядку. Тому вся система підготовки, весь уклад життя пов'язані з необхідністю оперативно реагувати на загрози внутрішній безпеці держави, звідки б вони не походили. Саме військовослужбовцям внутрішніх військ необхідно діяти так, щоб громадяни відчували себе захищеними, адже вони несуть відповідальність за мир і спокій в рідному місті.

Напередодні відзначення чергової 17-ї річниці з дня створення у військовій частині 3047 внутрішніх військ МВС відбувся день відкритих дверей. На території частини військовослужбовці радо зустрічали шановних гостей – головного міліціонера області генерал-майора міліції Валерія Присяжнюка та членів колегії УМВС, а також відвідувачів – учнів загальноосвітніх шкіл міста та вихованців шкіл-інтернатів області.

– Наразі ми маємо досить плідну співпрацю з військовослужбовцями частини 3047, - зазначив начальник УМВС України в області Валерій Присяжнюк. – Відчутну допомогу вони надають нам в охороні громадського порядку. Адже щодня наряди військовослужбовців патрулюють міські вулиці. Сьогодні це дуже важливо, тим більше, що поточний рік Міністерством внутрішніх справ України проголошено роком боротьби з вуличною злочинністю.

 

 

 

 

 

 

 

 

Підтвердженням слів головного міліціонера є якісні показники у службі воїнів правопорядку: у минулому році безпосередньо ними було затримано 92 особи за підозрою у скоєнні злочинів, розкрито 45 злочинних діянь. Вже у поточному році правоохоронцями внутрішніх військ Житомирщини затримано 22 зловмисника, розкрито 7 злочинів та понад 400 осіб доставлено до райвідділів за порушення адміністративного законодавства.

Найбільше зацікавились представленим видовищем, звичайно ж, юні відвідувачі.  Діти з непідробним інтересом оглядали військову техніку, екіпірування та зброю, якою користуються воїни правопорядку. Також відвідувачі мали змогу познайомитися безпосередньо з умовами проживання військових внутрішніх військ. А особливе захоплення у присутніх викликав спеціально запланований показовий виступ, у якому бійці спецгрупи військової частини продемонстрували справжній професіоналізм у володінні рукопашним боєм, а також пройшли «випробування» палаючою вогнем цеглиною, розбиваючи її навпіл єдиним ударом руки.

Отож, зі святом вас, воїни правопорядку! Миру вам, щастя, добра й злагоди. Нехай усі світлі барви життя, мужність і відвага, даровані долею, будуть постійними складовими вашої напруженої служби державі.

 

Ольга Номерчук, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі