Події

В Житомирской области «Золотой карп» начинает сезон охоты на браконьеров. ФОТОрепортаж

10 April 2009, 16:39

У Бердичеві в клубі любителів спортивної рибаловлі “Золотий короп” розпочинають полювання на браконьєрів, повідомляє ВІК.

З 1 квітня розпочався нерест, через це ловити рибу на річці заборонено, хіба що з берега на одну вудку. Члени організації якраз випробовували моторний човен, який їм для роботи виділили благодійники, коли зачепили рибальську сітку із уловом.

Валентин Демченко, голова правління ГО “Клуб спортивної риболовлі “Золотий короп”: “Ми знайшли сітку за 200 метрів від берега. А що далі робиться — важко уявити. Це нелюдство просто, не знаю, якими іншими словами це можна назвати”.

Таку сітку можна купити на базарі за копійки. Цю, судячи із улову, закинули у воду давненько. Із кількох десятків риби більшу половину чоловікам вдалося врятувати. Інша, яка загинула від рук недобросовісних рибалок, не встигла піти на нерест і майже вся була з ікрою. Разом з нею загинула і велика кількість майбутнього потомства. Така «діяльність» може обернутися знищенням багатьох видів цінних риб і раків, застерігають у “Золотому коропі”.

Юлія Крук

Андрій Пеньківський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі