Суспільство

У Житомирі Державний архів відкрив виставку, присвячену Великій Вітчизняній війні. ФОТОрепортаж

6 May 2009, 15:15

До 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні у Державному архіві Житомирської області 6 травня відкрито виставку документів під назвою «До Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

 

 

Про це повідомляє Держархів у Житомирській області.

Експозиція виставки складається із чотирьох розділів. Архівні документи висвітлюють події Великої Вітчизняної війни, життя українців за часів окупації, біль і надії «остарбайтерів», рух опору, наслідки окупації та визволення Житомирщини (листопад 1943 – березень 1944 років), вшанування пам’яті загиблим воїнам.

 

 

Документи, що експонуються на виставці, дають змогу ознайомитись з подіями початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, статистичними даними про кількість населення області у зазначений період, роботою промислових підприємств та навчальних закладів Житомирщини періоду початку війни - 1941 року.

 

 

Значний інтерес викликає розділ виставки «Життя під окупацією, біль і надії «остарбайтерів». Рух опору», в якому розміщені фільтраційні справи жителів Житомирщини, списки вивезених радянських громадян на примусові роботи до Німеччини, списки громадян, що повернулись з німецько-фашистської неволі, а також тих, хто загинув під час війни.

 

 

 

Фондом Житомирського облвійськомату представлено відомості щодо паспортизації військових поховань, братських могил та списків захоронених радянських воїнів.

Виставка діятиме з 6 по 16 травня 2009 року.

 

 

Фото Катерини Тарановської

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі