Події

У Житомирі трагічно загинув студент університету

16 July 2007, 14:02

П’ятниця 13-го стала останньою у житті житомирського студента, який зірвався зі скелі у наймальовничішому місці  Тетерева

Компанія студентів з 5-ти чоловік Житомирського Державного університету імені І.Франка вирішила відсвяткувати перехід на наступний курс на березі річки Тетерів. Місцем відпочинку обрали скелі поблизу Житомирської греблі. Слів не має – місце гарне і романтичне. Навіть те, що відпочивати на скелях небезпечно, молодим людям лише додавало наснаги. За словами друзів, компанія для того, щоб відсвяткувати професійний ріст (що не кажіть, а на рік стали старші і розумніші), приготувала пляшку горілки, насмажила шашличків.  Містичний день - п’ятниця 13-го, мінлива хмарність, як  казали метеорологи, можливий дощ  - не відлякали сміливців, свято набирало обертів і силу. Як у кожній веселій компанії, гомоніли, сміялися, розходилися помилуватися краєвидами – слідкувати один за одним було ніколи. Зараз, напевно, ніхто не може сказати, а якщо і знає, навряд чи зізнається, яким чином Олег опинився на краю  скелі і що стало причиною трагедії – чи то послизнувся, чи оступився... Але компанію приголомшив крик та звук тіла, що впало.

На телефон оперативно-рятувальної служби «01» ближче дев’ятої години вечора зателефонував черговий водомірного вузла ВАТ «Льонотекс». Він повідомив про те, що зі сторони с. Зарічани зірвався зі скелі у воду з висоти 35 метрів чоловік. До місця виклику виїхала чергова зміна рятувальників. Ще до приїзду допомоги друзі спробували надати Олегу першу медичну допомогу, бо начебто подавав ознаки життя, а при натисненні на грудну клітину з легенів виходила вода.  А потім друзі переклали тіло постраждалого у підоспілий човен  та за допомогою охоронців греблі переправили на лівий берег. Слід віддати належне молодим людям: вони тримаючись за човен, у якому переправляли травмованого товариша, перепливли річку та до останнього боролися за його життя. Але їхні зусилля були марними – Олег при падінні отримав травми не сумісні з життям. 

По факту загибелі студента  Житомирського Державного університету імені І. Франка проводиться розслідування працівниками міськвідділу УМВС.

Джерело: прес-служба ГУ МНС України в Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі