Події

У Житомирській області син пожежного виніс з палаючого будинку двох сестричок і братика. Подробиці і ФОТО

23 June 2009, 13:50

Невеличкий будинок по вулиці Шевченка, що недалеко від центра міста Малин на Житомирщині, загорівся близько 19 години. Перед цим люди бачили, як господар, Володимир Сюська, зачинив двері та пішов геть. Удома залишилися троє малолітніх діточок. Сусіди були впевнені, що з шестирічною Настею, п’ятирічним Богданом та дворічною Катею залишилася їхня мати – 26-річна Марія. Але, як потім з’ясувалося, мама теж пішла у справах.

Сусіди підняли галас, коли побачили, що з-під дверей будинку вириваються язики полум’я та клуби диму. У цей час в магазині, недалеко від будинку, 27-річний водій місцевого лісозаводу Сергій Сичевський (на фото нижче) купував продукти. Удома молодого хлопця чекала дружина з малюком. У магазин вбігла жінка і закричала: «Пожежа! Пожежа! Горить будинок, а в ньому діти!».

 

Сергій, син професійного пожежного, не роздумуючи ні секунди, кинув речі, на ходу дав команду продавцеві телефонувати пожежним і побіг до будинку. Шукати його не довелось – над будинком Сюськів піднімався стовп диму.

 

 

Увійти в двері чоловік не зміг – вогонь охопив веранду та сіни. В одному з вікон він побачив перелякані дитячі обличчя. «Геть від вікна!» - скомандував хлопець. Настя зрозуміла, про що мова, і відтягнула малих. Сергій палицею розбив скло, відчинив рами і притиснувся всередину. Приміщення вже було задимлено, переміщуватися потрібно було навпомацки. «Добре, - скромно каже Сергій, – що дітки не ховалися по куткам та під ліжками – не треба було їх шукати. Просто по черзі брав на руки та подавав в вікно». За віконцем дітей приймали люди, які прибігли за водієм.

Поки оточуючі шукали відра та воду, прибули вогнеборці. Пожежні досить швидко справилися з вогнем.

 

 

Як з’ясувалося згодом, у 2004 році батько Сергія, Леонід Сичевський (на фото), водій самостійної державної пожежної частини № 13, також був відзначений нагородою за порятунок двох дітей під час пожежі.

У ході опитування інспектори з’ясували, що Сюська-батько прямував на роботу. Сюська-мати в цей день була на заробітках у Києві.

 

Сергій Уланов, прес-служба ГУ МНС України в Житомирській області.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі