Суспільство

В Житомирской области для велосипедистов ввели дресс-код. ФОТО

14 July 2009, 09:05

Дрес-код для водіїв мопедів, мотоциклів, велосипедів та гужового транспорту увела Житомирська обласна рада з ініціативи управління МВС. З першого липня кермувальники у темну пору доби повинні одягати спеціальні світловідбиваючі жилети.

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/6219.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/6220.full.image.jpg

Олександр Татарчук, ст. інспектор адміністративної практики: “Як свідчить аналіз, понад 80% із дорожньо-транспортних пригод у минулому році сталося саме у вечірній або нічний час доби”.

Жилети для водіїв виготовлятимуть у Житомирі - із спеціальної тканини, яка відбиває світло у темноті. Підприємства обіцяють пошити кілька моделей у трьох кольорах – зелені, жовті та оранжеві – в залежності від уподобання водіїв. А от розповсюджуватися жилети будуть через Житомирську філію Державного підприємства МВС України «Інформ-Ресурси» або через районні підрозділи Державтоінспекції області. Вартість їх сягатиме 60 грн.

“Рішенням обласної ради передбачено, що виручені від реалізації світловідбиваючих жилетів будуть спрямовані для закупівлі нових партій продукції з метою безкоштовного розповсюдження частини з них у сільській місцевості, серед водіїв гужового транспорту, велосипедистів та школярів”.

До Бердичівського відділення ДАІ жилети на продаж поки не надійшли. Та й за їх відсутність інспектори водіїв ще не штрафують. Втім, власники мопедів, мотоциклів та велосипедів знайшли вихід — жилети є у секонд-хенді, ще й у кілька разів дешевші, аніж в автоінспекції, пише ТРК ВІК.

Леонід Олександрович: “Жилет треба. Я за своє здоров'я переживаю і обов'язково куплю”.

Обома руками за рішення обласної ради бердичівські водії автомобілів. Чи не кожному довелося оминати ледь видного у темноті мопедиста.

Водій автомобіля: “Мопедисти -це наші вороги на дорогах. Їздять, правил не знають, хай хоч жилети одягнуть — видно буде їх у темноті”.

А от з першого березня наступного року про наявність світловідбиваючих фрагментів на своєму одязі мають подбати і пішоходи, що рухатимуться проїзною частиною або узбіччям доріг поза межами населених пунктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі