Суспільство

В Житомирской области устроили рыцарские бои. ФОТОрепортаж

11 August 2009, 14:30

З 6 по 9 серпня місто Коростень став центром зустрічі археологів та клубів історичної реконструкції з  різних куточків України та з закордону. Зустрічали гостей 6 серпня в Коротенському міськвиконкомі, де і визначились з планом роботи на заплановані дні.

Семінар проводився на „Красной горке”, там розмістили свої намети археологи та лицарські клуби. Окрім наукових докладів археологів, відбулась демонстрація роботи відтворених давньоруських виробничих процесів – це і піч кам’янка, виправлення заліза з руди, гончарне ремесло, ковальська справа.

Майданчик для лицарських поєдинків був спеціально обладнаний ареною для місця битви та сидіннями для глядачів. Воїни не тільки професійно проводили свої бої, але й жили в побутових умовах, як лицарі Х ст.

Цікаві історії про побут наших предків розповідали археологи та історики не тільки з України, а й з Росії та Чехії. Вони ділились з присутніми своїми теоріями та відповідали на їх запитання.

 

Про це повідомляє пресс-служба Коростенської міської ради

 

Кожен з глядачів мав можливість сфотографуватись з рицарями чи в їх обладунках, скуштувати запашного хліба та смачного куліша, що готувались в давньоруській пічці.

 

Коростень назвали Слов’янською Троєю

 

Коростень назвали Слов’янською Троєю

 

Коростень назвали Слов’янською Троєю

 

За результатами семінару та проведеними практичними дослідженнями, археологи залишились задоволені результатами і це ще раз підтвердило, що в Коростені покладено початок створення музею під відкритим небом, який в майбутньому може стати об’єктом постійних досліджень історії древлян. І як вважає відомий російський археолог Анатолій Кирпичников: „Коростень за рівнем культурного шару може бути прирівняний до Слов’янської Трої”.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі