Місто

Як електричне опалення вирішить «газові» проблеми у Житомирській області

31 August 2010, 14:25

Наміри урядовців підняти ціну на газ не давали спокою потенційним споживачам ціле літо. Однак з настанням перших осінніх холодів це питання, а також проблема відсутності газифікації багатьох населених пунктів актуальні як ніколи. Чим отопити оселю? Як оплатити непомірно високі тарифи на голубе паливо? ТОВ «Вірма-Електро» пропонує своє вирішення даної проблеми – електроопалення за допомогою теплонакопичувачів.

Основною особливістю теплонакопичувача є те, що накопичення теплової енергії відбувається вночі, коли діє дешевий тариф на електроенергію (з 23-ї до 6 год.), а віддача тепла – цілодобово. Теплонакопичуючі брикети з високоякісного матеріалу магнезіту зберігають тепло до моменту віддачі приміщенню практично без втрат. Це робить даний вид опалення економічно вигідним. До того ж не потрібно витрачати кошти на дорогі будівельні роботи – прокладку труб, купівлю котла тощо – усе те, що необхідне при проведенні газового опалення.

Потужність теплонакопичувача підбирається з розрахунку 50-60 Вт потужності прибора на 1 кв. м площі приміщення при теплових втратах на рівні 60-70 Вт/кв.м та висоті стелі до 3 м. Бажана температура в приміщенні встановлюється за допомогою зручного у використанні терморегулятора. Система накопичення тепла в приборах слідкує, щоб було накопичено рівно стільки теплової енергії, скільки потрібно для обогріву приміщення протягом робочого дня. Тепло віддається за допомогою вбудованого безшумного вентилятора потужністю лише 15 Вт. Електричне опалення безпечне для здоров’я, воно не спалює кисень і не забруднює навколишнє середивище.

За електроопаленням – майбутнє

Електричні автономні системи сьогодні успішно експлуатуються за кодоном. Цей вид опалення розповсюджений у США, Канаді, Західній Європі. Електроопалення у Франції вже займає до 40% ринку енергоносіїв, а Швеція прийняла державну програму повного переходу опалення на електроенергію до 2016 року.

В Україні вже реалізовані перші проекти з оснащення приміщень акумулюючими обігрівачами. Такі обігрівачі широко використовують для опалення адміністративних установ, шкіл, магазинів, приватних будинків, квартир і дач, а також виробничих приміщень. Серед підприємств, які впроваджують енергозберігаючі технології на основі акумуляційного обігріву приміщеннь – ТОВ «Вірма-Електро», яка займається постачанням та монтажем устаткування від німецького виробника для електроопалення приміщень. Починаючи з 2006 року висококваліфікованими співробітниками ТОВ «Вірма-Електро» були розроблені та впровадженні наступні проекти:

Школа в селі Яроповичі Житомирського р-ну – переможець у номінації “Найкраще впровадження енергоефективних технологій” Національного конкурсу “ТОП-Енергоефективність” 2008р.;

Головний офіс державного казначейства у м. Житомирі;

Приміщення управління державного казначейства в містах Бердичеві, Новоград-Волинському та смт.  Володарськ-Волинському;

Приміщення “Приватбанк” у м. Бердичеві;

Приміщення районного суду в смт.  Володарськ-Волинському;

Приміщення ряду аптек та торговельних комплексів м. Житомир;

Офіс компанії “Віндзор” в м. Житомир;

Офісний центр компанії “АТР” (м. Київ).

Кваліфіковану та вичерпну консультацію щодо встановлення та використання електроопалення можна отримати за адресою: м. Житомир, вул. Ольжича, 9а, а також за телефонами: (0412) 413-116, 413-117, 418-392, 418-343.

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі