Україна

Яценюк: Люди до пенсії не доживуть

30 September 2010, 11:54

Народний депутат, лідер політичної партії Фронт Змін Арсеній Яенюк заявив, що підвищення пенсійного віку не вирішує проблему банкрутства Пенсійного фонду України.

Як повідомляється, Яценюк висловив переконання, що проблему браку коштів у Пенсійному фонді неможливо вирішити такими лінійними рішеннями, як підвищення пенсійного віку громадян і прогнозує, що в 2011 році дірка в бюджеті ПФ зросте до 40 млрд. грн.

Чиновник вважає, що необхідна пенсійна реформа, тому що "інакше незабаром пенсії платити не буде звідки".

Крім того, він зазначив, що підвищення пенсійного віку не вирішує проблему банкрутства Пенсійного фонду.

"Ту пенсійну реформу, яку запропонувала нинішня влада, вона переписала з листа Міжнародного валютного фонду, який вимагав підвищити пенсійний вік в Україні в обмін на черговий кредит", - зазначив Яценюк.

На думку народного депутата, підвищення пенсійного віку можливе лише у випадку, якщо в країні паралельно буде збільшуватися середня тривалість життя.

"Як можна підвищувати пенсійний вік до 65 років для чоловіків, якщо середня тривалість життя чоловіків в Україні становить 62 роки?", - запитав Яценюк і додав "Ясна річ, що таким чином вирішують проблему Пенсійного фонду - люди до пенсії просто не доживуть".

Яценюк вважає, що громадяни повинні самостійно вирішувати, коли їм виходити на пенсію, а не за примушуванням влади.

"Наприклад, людина виходить на пенсію в 60 років і отримує пенсійні виплати в розмірі, передбаченому чинним законом, але людині пропонують вийти на пенсію у віці 60 років і 6 місяців, і тоді вона отримає пенсію на 10% або 15% вище", - пояснив чиновник.

Як зазначає Яценюк, найважливішим у вирішенні питання пенсійного забезпечення є вирішення проблеми безробіття.

"Звідки беруться гроші в Пенсійному фонді? Від громадян, які працюють, а сьогодні у нас на 10 працюючих людей припадає 9 пенсіонерів", - повідомив лідер партії Фронт Змін.

Крім цього, він зазначив, що через десять років в Україну ситуація складеться з точністю до навпаки і ті, хто на пенсії, будуть домінувати.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, уряд пообіцяв придумати, як уникнути підвищення пенсійного віку.

За матерiалами: УНІАН
 

Корреспондент

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі