Політика

Підприємці Житомирської області звернулись до «Батьківщини» за захистом від Азаровщини

7 October 2010, 14:21

Підприємці з Ружинського районного кооперативного ринку звернулись до Юлії Тимошенко і ВО «Батьківщина» з проханням захистити їх від Податкового кодексу, якій намагається провести Миколи Азарова. Під зверненням проти урядового свавілля поставили більше 150 підписів.
«Нам обіцяли податкові канікули, а створили податковий тиск», - говорять підприємці, що 7 жовтня вийшли пікетувати державні структури Ружина. Податкова та районна адміністрація виявились «в облозі» доведених до відчаю людей. Хвиля протесту виникла у зв’язку із спробами ухвалити Податковий Кодекс Азарова і Тігіпко, що на думку підприємців, доб’є мали     й бізнес. Основних вимог до влади було сформульовано декілька:
1. Не підвищувати ставку єдиного податку. Якщо зараз вона для торгівців в районі складає 180-200 гривень, то тепер її планують підвищити до 600-1500 гривень.
2. Скасувати постанову Пенсійного Фонду, згідно якої з підприємців вимагають заднім числом сплати 32-відсоткового внеску з зарплати.
3. Не вводити абсурдну вимогу використання касових апаратів на ринках.
До страйкування та пікетів підприємців довів відчай. Вони обурені не просто нерозумінням їх проблем, але й намагання створити нові, які вважають неподоланими. «Ми не витягнемо ні такий податок, ні внески до Пенсійного. А заставити бабусю з зернятами торгувати з касовим апаратом взагалі не витримує ніякої критики, - висловили свій відчай підприємці, - якщо владу не цікавить збереження робочих місць та розвиток малого бізнесу, то нехай принаймні подумають, з чого вони поповнюватимуть місцевий бюджет, якщо знищать нас».
До пікетувальників вишли заступник голови РДА Анатолій Марущак та в.о. начальника місцевої податкової інспекції Світлана Ковальчук. Але все на що вони спромоглись  - запропонували підприємцям зібратись в теплому приміщенні… якось іншим разом. Стурбовані люди написали звернення з більше, ніж 150-ма підписами до Президента, але не особливо розраховують на те, що він згадає свою обіцянку про податкові канікули, якщо наразі є необіцяний податковий тиск.
Підприємці також звернутими до Юлії Тимошенко та ВО «Батьківщина» із проханням захисту бізнесу від уряду Азарова.

p.s. Подібні акції пройшли в Бердичеві та Романові. Ймовірно, скоро до них приєднаються інші райони Житомирщини
Оргкомітет страйку

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі