Події

У Житомирській області рибалки затримали браконьєра на «своєму» ставу

12 October 2010, 12:31

Нещодавно група молодих рибалок-активістів власними силами затримали на Шандорі (м. Бердичів) браконьєра, який з допомогою сіток ловив там рибу. Хлопці кажуть, що скидалися грішми, купували мальків та запускали у водоймище, аби потім вони та усі бажаючі мали змогу насолодитися риболовлею. А чоловік нагло ставив там сітки, - повідомляє телекомпанія ВІК. Цього вони стерпіти не могли, і вирішили законно покарати браконьєра.

Ігор Авсянський, рибалка: «Говорили ему, чтобы он забрал свои сети, выплыл и ушел домой. Хотели решить этот вопрос мирно, чтобы не было проблем. Хочет прийти половить рыбу — пожалуйста. Он сказал, что когда-то запускал сюда рыбу. Может и запускал, я не отрицаю. Ну, мы ему объяснили: раз запускали, так возьмите удочку или закидушку и придите ловить. Вам никто и слова не скажет. Он начал кому-то звонить, ну а мы вызвали рыбинспектора. Тот подъехал, и вот мы в райотделении. Никакого спининга у мужчины не было. Он просто плавал на лодке и ставил сети. Правда, он сказал, что моет здесь сети, а мы ему предложили помыть их дома в ванной».

Чоловік у своє виправдання каже, що сітки не його. Мовляв, хлопці самі їх ставлять, а все спирають на нього. Він, як рибалка зі стажем, ніколи браконьєрством не займався, і цього разу ловив рибу на спінінг.

Микола Якович, підозрюваний у браконьєрстві: «Я зачепив спінінгом сітку, хотів дістати свою блешню. А вони мені пред’являють, що це мої сітки. Я сіток не ставив, човна мені подарував син, привіз із Москви. Тож я його нікому не віддам, він дорого коштує. Я знаю, що сітками ловити не можна, так само й електровудками. Але, по-перше, це не орендований став і там було 5-6 окунів».

Поки що не доведено, чи займався чоловік браконьєрством, але факт того, що у його човні знайшли сітки, є тому підтвердженням, говорить державний інспектор рибоохорони Юрій Літвін. Він склав відповідний протокол, під яким підозрюваний не захотів підписуватися. Це його право, каже інспектор, та документ все одно має свою силу.

Юрій Літвін, районний державний інспектор рибоохорони: «Протокол я склав, він піде на суд. А там уже вирішуватимуть, чи ловив він сітками, чи ні. За адмінкодексом ст. 85 ч.4, людина, яка вже кинула у воду сітку, є порушником, і карається штрафом від 340 до 680 грн.».

Штрафні санкції виписують навіть за те, що людина просто ходить берегом річки із сіткою в руках. Якщо ж під час риболовлі використовуються електровудки та інші незаконні засоби, такого рибалку навіть можуть притягти до кримінального покарання. Хлопці, які спіймали чоловіка, запевняють, що на усіх, хто займатиметься браконьєрством, чекає така сама доля. Вони допомагатимуть інспекторам, чим зможуть.

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/10846.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/10847.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/10848.full.image.jpg

http://www.trkvik.tv/images/upload/images/10849.full.image.jpg

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі