Суспільство

Контент-послуги: зручно, вигідно та безпечно з «Київстар»

28 December 2010, 12:59

З кожним роком ринок контент-послуг, які надаються контент-провайдерами та операторами мобільного зв’язку, зростає. Набравши короткий номер або надіславши sms-повідомлення, можна отримати музику чи ігри для свого телефону, взяти участь у вікторині, розіграші призів чи акції, підтримати улюбленого учасника реаліті-шоу на телебаченні тощо. Про особливості функціонування ринку контент-послуг в Україні учасникам прес-клубу «Ринок мобільного контенту: вчора, сьогодні, завтра» розповіла начальник відділу управління і розвитку взаємовідносин із контент-партнерами департаменту послуг мультимедіа компанії «Київстар» Леся Запорожець.

Докладно вона зупинилася на небрендованих контент-послугах, які повністю надаються провайдерами, а компанія «Київстар» забезпечує тільки доступ до отримання послуги, виділяючи короткий номер та забезпечуючи зв’язок. Саме ці послуги є найпоширенішими на цьому ринку. До речі, щомісяця контент-послугами користуються близько 3,5 млн. клієнтів компанії, витрачаючи в середньому по 6,5 грн./місяць на їх оплату.

Щодо вартості контенту, то про це Леся Запорожець розповіла детально, адже досить часто можна чути нарікання на те, що, набравши короткий номер або надіславши sms-повідомлення, клієнт втрачав значну суму зі свого телефонного рахунку. Ціну на послуги встановлює компанія провайдер (а не мобільний оператор), яка, до речі, згідно з договором, отримує від 45% до 70% сплачених коштів. Деякі послуги є цілком безкоштовними для клієнтів, деякі оплачуються відповідно до стандартних тарифів, а за деякі запрошуються досить значні суми. Тому потрібно уважно ставитися до вказаних цін, за якими вам пропонують розважитися чи отримати якусь послугу.

До речі, компанія «Київстар» активно піклується про убезпечення своїх клієнтів від шахрайства, яке, на жаль, усе частіше зустрічається на цьому ринку. Так, замовивши, наприклад, абсолютно не реальну послугу на зразок «Телефонного шпигуна» чи «Перехоплювача SMS» ви дійсно можете позбутися всіх коштів із вашого телефонного рахунку. У «Київстар» до послуг такого гатунку та провайдерів, котрі їх надають, ставляться дуже обережно, прискіпливо перевіряючи їх та навіть відмовляючись від співпраці із ними. Так, інколи ви можете навіть бачити певне застереження на зразок: «Послуга доступна для усіх мобільних операторів окрім «Київстар» - в такому випадку варта задуматись, чому компанія відмовила такому контент-провайдеру у співпраці.

Ірина ХОМЧУК

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі