Суспільство

Житомирська влада допустила до роботи 8 перевізників, які не пристосували жодної маршрутки для перевезення інвалідів

25 March 2011, 09:50

Перевірками в органах державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій Житомирської області, які працюють на ринку пасажирських перевезень, виявлено низку порушень у сфері безкоштовного перевезення інвалідів,  в тому числі кримінально-караного характеру.

Про це на розширеному засіданні колегії прокуратури Житомирської області повідомив перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко.

Наприклад, прокуратурою м. Житомира в роботі замовника і організатора пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування - виконавчого комітету Житомирської міської ради - встановлено порушення ст. 44 Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо затвердження умов проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування.

Зокрема, у січні 2011 року виконкомом міської ради проведено конкурс на визначення автомобільного перевізника без врахування вимог законодавства щодо зобов’язання перевізників забезпечити роботу на міських автобусних маршрутах загального користування не менше, як одного транспортного засобу, пристосованого для перевезення осіб з інвалідністю, внаслідок чого 8 перевізників безпідставно отримали право на здійснення таких перевезень.

Прокурором м. Бердичева встановлено випадки безпідставної відмови перевізників в безоплатному перевезенні на приміському автобусному маршруті інвалідів війни. 

Складається ненормальна ситуація, коли перевізники відмовляються перевозити інвалідів, при цьому безпідставно претендують на відшкодування їм витрат, пов’язаних з перевезенням пільгової категорії громадян на автомобільному транспорті.

За таким фактом прокурором Романівського району у лютому 2011 року порушено кримінальну справу стосовно службових осіб ВАТ «Романівтранс», які протягом 2008-2009 років завищували суму фактичних витрат, понесених товариством на пільгове перевезення пасажирів, внаслідок чого товариству зайво відшкодовано управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації субвенцію з бюджету на суму понад 40 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі