Події

Скандал: У Радомишлі на Житомирщині київський політик Ольга Богомолець привласнила річку!

19 May 2011, 11:15
Київські політики дедалі частіше стають власниками значних земельних угідь на території сусідніх з Київщиною областей. І ні для кого не секрет, що у більшості випадків це відбувається у контексті патріотичного виховання або національно-культурного відродження. При цьому, постраждалими від таких угод з місцевими чиновниками традиційно є жителі сіл та міст сусідніх з Київською областей.
Одним із найбільш яскравих прикладів успішного «придбання» таких земель є Ольга Богомолець, яка купила собі занедбаний будинок та значні земельні угіддя, що належали громаді міста Радомишль Житомирської області. Жителі міста запевняють, що під час відродження неіснуючого музею пані Богомолець непомітно стала власником кількох гектарів цінної землі на березі річки. Таким чином столична гостя відгородила місцевих мешканців від прибережної зони річки. Для захисту своїх прав та законних інтересів жителі Радомишля об’єдналися в ініціативну групу, яка звернулася за допомогою до депутата Радомишльської районної ради Романа Руденка. Саме завдяки тому, що Роман Руденко настояв на необхідності вирішення в правовому полі протистояння між Ольгою Богомолець та місцевими жителями, ситуація наразі знаходиться під контролем і мешканці Радомишля пообіцяли діяти виключно в рамках закону.
Це вже не перший конфлікт між Ольгою Богомолець та місцевою громадою. Раніше пані Богомолець різними методами переконувала міського голову Радомишля про необхідність виділення земельних ділянок їй та її організаціям.
Зона відпочинку біля радомишльської річки завжди була улюбленим місцем відпочинку місцевих жителів й належала громаді. Саме тут постійно проводили своє дозвілля місцеві мешканці, а молодята приїжджали фотографуватися на пам’ять. Разом з тим, сьогодні тридцять чотири сусіди по прибережній території підписали звернення з вимогою надати їм доступ до мальовничого берегу рідної річки.
На жаль, наразі неможливо потрапити до цієї зеленої зони, адже на цій території Ольга Богомолець звела собі замок. Місцеві жителі розповідають, що столична гостя активно відпочиває тут на вихідних. Огорожа, поставлена київською активісткою, стала причиною не лише скарг радомишлян до органів державної влади, а й зрізання ними декількох секцій паркану для вільного доступу до річки. У акції повалення незаконно спорудженої огорожі взяли участь майже всі сусіди заможного помістя і обіцяють не спинятися у захисті своїх прав та доступі власних дітей до мальовничої природи, пишуть Новини України.
Незважаючи на те, що ніхто не має права займати прибережну зону на відстані кількох десятків метрів від водойми, паркан замку стоїть практично на березі річки. Таким чином жителі 34 сусідніх будинків, які раніше могли спокійно відпочити на березі водойми, сьогодні відгороджені парканом Ольги Богомолець.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі