Суспільство

У Житомирі відбувся обласний фінал Фестивалю дружин юних пожежних: перемогли «Вогняні лисиці»

23 May 2011, 17:05

За багаторічною традицією, наприкінці навчального року, в обласному центрі рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» - повідомляє прес-служба УМНС в Житомирській області.

Учасникам, місцевим жителям і гостям загін спеціального призначення продемонстрував пожежну та спеціальну техніку і її можливості. Цього року крім традиційних заходів, у рамках акції проходив обласний фінал фестивалю дружин юних пожежних – чотири найкращі команди області, переможці районних та зональних етапів виборювали звання переможця. Що цікаво, лише одна команда приймала раніше участь в обласних фіналах.

Юні пожежники змагалися у знаннях з основ безпеки життєдіяльності, у туристичних вправах і, як основний елемент фестивалю, на розсуд авторитетного журі та глядачів виносили музикально-сценічні постанови – домашні завдання, в яких за десять хвилин у гумористично-пізнавальній манері юні артисти розповідали, а частіше проспівували, про правила безпеки, проводили пропаганду безпечної життєдіяльності тощо.

Яскравими та оригінальними виявилися постанови андрушівців та малинчан. Стабільно добре виступила команда тетерівських школярів. Команда гімназистів з Романіва, яка не очікувано перемогла на зональних змаганнях, гідно виступила і в фіналі, але завадила відсутність досвіду.

Високі за рівнем вокальні та сценічні дані продемонстрували дівчата з команди «Fire Fox» («Вогняна лисиця») Андрушівської гімназії. Прекрасну костюмовану казку «Квіткове місто», адаптовану до попередження надзвичайних подій, створили юні малинчани. Журі, яке очолювала начальник центру зв’язків з громадськістю УМНС України в Житомирській області капітан служби цивільного захисту Ірина Романюк, і до складу якого входили посадовці МНС, Добровільного пожежного товариства, фахівці освіти, культури, підкреслило той факт, що цього разу команди, які претендують на перше місце у творчому конкурсі, майже рівні.

На другому етапі в особистій боротьбі зустрілися капітани команд у форматі бліцопитування. Спортивно-туристичній етап змагань вніс свої корективи у розподіл загальних місць на Фестивалі. За загальними показниками переможцем стала команда «Fire Fox» - саме вони вибороли право представляти область на Всеукраїнському етапі Фестивалю дружин юних пожежних, що проходитиме на березі моря. Друге місце зайняли школярі з села Тетерівка Житомирського району. Вони краще за інших виступили на спортивному майданчику. Трете місце досталося юним малинчанам, у яких перспективне майбутнє членам команди всього лише по 11-12 років.

Фестиваль і для школярів, і для рятувальників області став вельми цікавим та пізнавальним заходом – юні таланти затвердилися у своєму вибору професії, фахівці з МНС впевнилися, що підростає гідна зміна.

Огляд техніки

 

Туристичний етап змагань

 

 

Виступ команди Романівської гімназії

 

«Fire Fox» переможці фестивалю

 

 

 

«Срібні призери» - школярі з Тетерівки Житомирського району

 

Фото прес-служби УМНС

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі