Суспільство

Фоторепортаж з Райківської виправної колонії у Житомирській області

11 July 2011, 18:08

Колонія середнього рівня безпеки з плановим наповненням 1100 осіб. В установівідбувають покарання  чоловіки,  які раніше відбували покарання у виді позбавлення волі . В дерматовенерологічній лікарні,  яка функціонує  при  колонії, проходять  лікування засуджені ,  направлені  з колоній різних рівнів безпеки та слідчих ізоляторів з приводу дерматовенерологічних захворювань. Розташована в с. Райки Бердичівського району.

Установа створена на базі Райківського каменедробильного заводу, який, згідно постанови Ради Міністрів Української РСР, рішення Житомирського обласного виконавчого комітету Ради депутатів та наказу МВС УРСР, з відомства Житомирського обласного управління будівельних матеріалів передали до управління внутрішніх справ Житомирської області.

У 1971р. в колонії була створена міжобласна  дерматовенерологічна лікарня і венерологічний диспансер для лікування венерично хворих засуджених.

Підприємство колонії  має власний кар’єр по видобутку сірого граніту.

Обсяг запасів корисних копалин становить 13 млн.517 тис.м3.

11 липня 2011 року відбулись урочистості з нагоди освячення церкви Святих первоверховних апостолів Петра і Павла у Райковській виправній колонії (№73).

При колонії діє підприємство, на якому засуджені виготовляють запчастини, меблі, кабельно-провідникову продукцію, сувенірні вироби, шиють спецодяг, взуття та інше.

Мер Бердичева Василій Мазур та заступник губернатор Житомирської області Віктор Балюрко.

Начальник Райківської виправної колонії Станіслав Шафранський.

У колонії збудовано церкву, яку освятив Єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Нікодин УПЦМ.

ФОТО: Вячеслав Ратинський

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі