Місто

Житомир планує купувати старі трамваї та тролейбуси по всій Україні

12 July 2011, 11:05

Житомир планує продовжувати купувати трамваї та тролейбуси, які вже стануть непотрібними після оновлення парку електротранспорту в містах, де відбудеться Євро-2012. Це стане можливим після оновлення транспорту у Києві та Львові.

Про це повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Житомирської обдержадміністрації.

По інформації управління, у Житомирському ТТУ перебувають на балансі двадцять сім трамваїв, на лінії працюють чотирнадцять. Цього достатньо у літній період, але на початку навчального року і по завершенню періоду відпусток виникне необхідність збільшити кількість трамваїв, які будуть одночасно працювати на маршруті. Для цього і проводиться робота з оновлення Житомирського ТТУ.

У Житомирі також заплановано перейняти досвід Вінниці, на вулицях якої по маршруту електротранспорту не проводиться перевезення маршрутними таксі.

P.S. Досвід Вінниці, звичайно, цінний, хоча незрозуміло, навіщо посилатися на сусідів, якщо у Житомирі декілька років тому (2009 рік) було прийняте власне рішення виконкому Житомирської міської ради (яке досі не виконано) про зміну маршрутів автобусів у центрі міста.

Цим рішенням більшість маршруток переводилася на другорядні вулиці, щоб віддати пасажирів міському електротранспорту, що викликало невдоволення самих перевізників.

Під загрозою страйку, влада пішла на поступки. Наразі «революційні» зміни, які мали б наповнити казну комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», так і не настали.

Підприємство має борги по зарплатні і до сьогодні. Влітку 2009 року у Житомирі відбувся тривалий страйк працівників муніципального електротранспорту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі