Місто

Житомирський антимонопольний комітет порекомендував міській владі проконтролювати роботу ЖКХ

17 July 2011, 12:49

Житомирським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України органам місцевого самоврядування рекомендовано припинити дії, що містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського відділення антимонопольного комітету.

Відповідно до чинного законодавства України до повноважень органів місцевого самоврядування у сфері житлово – комунальних послуг належить визначення виконавця житлово – комунальних послуг та укладання договорів з підприємствами різних форм власності на вироблення та/або виконання житлово – комунальних послуг.

Проте, як свідчить практика, більшість органів місцевого самоврядування Житомирської області ігнорує вимоги чинного законодавства України, а саме: не визначає виконавців (надавачів) житлово – комунальних послуг та не укладає з ними договори. Такі дії органів місцевого самоврядування дають можливість надавачам послуг уникнути певної відповідальності перед споживачами цих послуг.

Зважаючи на зазначене, Відділення з метою попередження наслідків дій, які містять ознаки конкуренційного порушення, рекомендувало органам місцевого самоврядування визначити виконавців житлово – комунальних послуг та укласти з ними договори про надання послуг.

Як відомо, надавачами житлово – комунальних послуг є суб’єкти господарювання, які здійснюють утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, теплопостачання, водопостачання та водовідведення, вивіз сміття, технічне обслуговування ліфтів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі