Суспільство

До Житомира привезли семиметровий вишитий рушник

11 August 2011, 17:25

11 серпня свято вишитого рушника «На рушниках – Полісся рідне моє» зібрало шанувальників українських звичаїв, традицій, культури з усієї Житомирської області та Києва.

Про це повідомляє управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради.

Ініціатором свята та акції з вишивання український рушників області, міст і районів виступили Обласна рада жінок на чолі із радником міського голови Тамараю Олійник та громадська організація «Український дім ХХІ покоління».

Сцена зали була переповнена різноманітними рушниками. 30 вишитих поліськими вишивальницями рушників (25 – із кожного району області і 5 із міст обласного значення), мали змогу побачити цього дня на святі житомиряни та гості міста. Усі рушники передають особливості та неповторності кожного регіону. Однак на виставці представлений і ще один – 7,5-метровий рушник області – оберіг Житомирської області, який об’єднує мотиви, символи, традиції кожного із району та рушник-оберіг України, який привезли гості із Києва.

Багато хто із присутніх, у тому числі діти, прийшли на урочистості в український вишиванках. Були на святі і творці вишиваної краси – жінки-вишивальниці.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі