Суспільство

На полігоні під Житомиром змагаються розвідники з Житомирської, Київської та Чернігівської областей

18 August 2011, 09:55

12 груп від військових частин та підрозділів розвідки 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України з Житомирської, Київської та Чернігівської областей на Житомирському полігоні змагаються за право називатися кращою.

До участі у змаганнях були запрошені розвідувальні та спеціальні підрозділи інших силових структур Житомирщини, але виклик прийняли тільки прикордонники – дві розвідувальні групи Житомирського прикордонного загону зараз борються на рівні з військовиками.

Умови, за яких проводяться змагання, максимально наближені до бойових: завдання, які визначені групам, повністю відтворюють перебування групи в тилу умовного противника.

Кінцева мета завдання жодній групі не відома – чергове завдання її члени отримують на контрольних точках. На маршруті руху – водні перешкоди, заміновані та заражені ділянки місцевості, а також безліч ввідних, що подають оцінювачі. Під час подолання перешкод або виконання нормативів на ділянках працюють спеціальні групи імітації, які інтенсивно “обстрілюють” розвідників зі стрілецької зброї та закидають їх “гранатами”.

Вчора  розвідники долали тактичну смугу перешкод (ділянка довжиною у 1200 метрів,  протягом яких передбачено 28 перешкод різного характеру складності)  з виконанням вправи тактичної стрільби, показували вправність у подоланні водних перешкод, долали ділянки мінно-вибухових загороджень та заражену ділянку місцевості, а також здійснювати розвідку населеного пункту та проводили “нальот”…

Сьогоднішній  день для розвідгруп розпочався з марш-кидка, а потім розвідники будуть демонструвати свої навички у веденні рукопашного бою, організації засади, звільненні заручників та відриві від переслідування.

Пройти всі перешкод и розвідгрупа  група зможе тільки за умови високої фізичної та психологічної підготовленості , а також взаємопідтримки.  Залишилось два дні змагань, втома дається взнаки, але, як відмічають судді, настрій у розвідників бойовий. 

ФОТО Володимира Вовкогона

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі