Політика

Житомирський народник Рудченко: об'єднання народної парті та ПР, можливо, буде схоже на "Єдину Росію"

23 August 2011, 17:30

Депутат Верховної Ради України та керівник обласної організації "Народної партії" Микола Рудченко вважає, що об'єднання "Народної партії" та Партії регіонів можливе, але зазначає, що це не буде злиття.

Про це депутат розповів журналісту Житомир.info.

"Якщо б політичні сили ще 20 років назад об'єдналися і подумали не про свій імідж та авторитет, а про те, як житиме Україна, то ми уже давно мали би стабільність. Те, що сьогодні відбуваються об'єднання (ред. партій) - це закономірно. Давайте подивимось на Польщу чи Латвію, Литву, де серед 200 партій є 3-4 сильних. Нормальне явище, коли сильні політичні сили беруть на себе відповідальність. Я думаю, що часи "моя хата з краю" завершились і тепер не треба дивитися на рейтинги, а необхідно зважати на результати. Я не кажу про те, що вся влада має бути в руках Партії регіонів, Сильної України та Народної Партії. Але якщо на рівні держави і на місцях об'єднаються крупні партії то ми зможемо в Україні, у Житомирі та області навести порядок, - сказав Рудченко.

Крім того, депутат зазначив, що народники не збираються вливатися, а це буде лише об'єднання, яке за формою буде схоже на російську партію "Єдина Росія".

"Буде і Народна Партія і Партія регіонів, але це об'єднання, можливо, буде виглядати, як наприклад, "Єдина Росія" або інші європейські об'єднання партій. Але такого, що народники ввійдуть у регіональну структуру (ред. Партії Регіонів) - цього не буде. У них своє бачення, але в 90% думки наші сходяться. І для прийняття рішень потрібні голоси і у Верховній і обласній та міській радах. Тому я повторюсь, що об'єднання може бути, але це не буде злиттям", - сказав Рудченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі