Політика

У Житомирі лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк привітав вчителів та повідомив про можливе скасування пенсійної реформи

1 October 2011, 12:36

1 жовтня робоча поїздка народного депутата України, лідера «Фронту змін» Арсенія Яценюка до Житомира розпочалася із зустрічі з вчителями.

У зустрічі також взяли участь: Лілія Гриневич, перший директор українського центру оцінювання якості освіти, народний депутат України Леся Оробець та лідер обласної організації «Фронт Змін» Геннадій Зубко.

Арсеній Яценюк привітав вчителів з професійним святом, яке відзначатимуть у неділю, 2 жовтня, та зауважив, що хоче використати результати цієї зустрічі під час розгляду проекту державного бюджету на 2012 рік у Верховній Раді. Лідер «Фронту Змін» запевнив, що у своєму виступу в парламенті озвучить чіткі вимоги щодо розвитку та фінансування освіти в України.

«Не може бути буди перший тарифний розряд нижчим мінімальної заробітної плати. Неможна закривати школи, тому що з 2012 року в країні буде приріст учнів. І найважливіше – там треба визначити, яку систему освіти ми будуємо», - сказав Яценюк.

Народний депутат також нагадав, що з 1 жовтня вступає в силу закон про пенсійну реформу.

«Ми боролися, як могли, але ця боротьба не завершена. Мною поданий до Вищого Адміністративного суду позов про  скасування результатів голосування по пенсійній реформі. І до Конституційного суду наші депутати подали позов, підписалися 49 депутатів, про скасування цієї пенсійної реформи», - повідомив Яценюк.

Лідер «Фронту Змін» пояснив, що підвищення пенсійного віку не вирішує проблем фінансування Пенсійного фонду, але лише тимчасово скорочує витрати фонду.

«Без створення робочих місць і без продовження життя українців – це не є пенсійна реформа. Це просто шлях до того, як зекономити протягом року 20 млрд. гривень на людях і ці гроші відправити на державні резиденції», - наголосив народний депутат України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі