Події

Прокуратура зобов’язала Житомирську міську раду прийняти в комунальну власність гуртожиток на Богунії

7 August 2014, 17:13

Суд зобов’язав Житомирську міську раду прийняти до комунальної власності житловий будинок на 41 квартиру, що належав підприємству-банкруту ВАТ «Керамік».

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що Житомирська міська рада, усупереч вимог законодавства, тривалий час ухилялася від розгляду питання щодо прийняття до комунальної власності об’єктів соціальної інфраструктури підприємства-банкрута ВАТ «Керамік». Такі дії органу місцевого самоврядування спричинили мешканцям гуртожитку труднощі, пов'язані з його обслуговуванням», - повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області.

Як відомо, гуртожитки підприємства-банкрута ВАТ «Керамік» розташовані по вулиці Максютова у Житомирі. У 2010 році Житомирський міськвиконком прийняв на баланс КВЖРЕП №6 один з цих житлових будинків, що має адресу вул. Максютова, 3.

Інші будинки по вул. Максютова, 9 та 16-з, у зв'язку з приватизацією усіх квартир, хотіли зняти з балансу, однак отримали відповідь від Фонду держмайна, що будинки підлягають передачі в комунальну власність. Згодом міська влада робила спроби переконати мешканців будинку створити ОСББ.

Влітку 2013 року за позовом прокуратури господарський суд Житомирської області, а в подальшому і Рівненський апеляційний господарський суд, зобов’язали міську раду розглянути питання щодо прийняття в комунальну власність зазначені об’єкти житлового фонду. Однак міська влада повністю проігнорувала дане рішення.

Зокрема в інтернеті є окрема ухвала господарського суду Житомирської області, в якій вказано, що начальник управління житлового господарства Світлана Півоварова повідомила юрдепартамент Житомирської міської ради про те, що до комунальної власності міста приймається лише житловий фонд, а розглядати питання щодо прийняття хліва та газових плит і нагрівальних котлів, термін експлуатації яких вичерпаний, немає підстав. Також у листі зазначалося, що арбітражному керуючому неодноразово пропонувалось як ліквідатору ВАТ «Керамік» привезти будинки № 9 та №16-з по вул. Максютова в належний технічний стан, розробити та погодити тарифи на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, проінформувати про наявність технічних паспортів на будинки з поповерховим плануванням, яке відповідає дійсному розташуванню квартир, кімнат та підсобних приміщень. Справа в тому, що у вказаних будинках було самовільно проведено перепланування та влаштовані добудови на частині земельної ділянки прибудинкової території. Також Світлана Півоварова повідомляла, що будинки потребують капітального ремонту, мешканці не переведені на прямі розрахунки з Житомирським РЕМ, хоча помешкання приватизовані мешканцями будинку.

Тож поки між міською радою та арбітражним керуючим тривали спори, понад рік житлові будинки по Максютова не обслуговувались належним чином, що створювало труднощі його мешканцям.

З огляду на це, прокуратура подала до суду позов з вимогою поновити житлові права житомирян. Суд задовольнив даний позов та зобов’язав міську раду прийняти житловий будинок на 41 квартиру, балансовою вартістю майже 200 тис. грн. з обладнанням, на баланс комунальної власності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі