Місто

Молодий вчений, професор Житомирського університету отримав премію Президента

17 December 2014, 11:04

Президент України Петро Порошенко 16 грудня підписав указ «Про присудження щорічних премій Президента України для молодих вчених 2014 року».

У документі, розміщеному на офіційному сайті Президента, йдеться:

«На підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки постановляю:

1. Присудити щорічні премії Президента України для молодих вчених 2014 року (...):

- за цикл наукових праць «Дослідження сучасних проблем геометричної теорії функцій і теорії апроксимацій»:

СЕВОСТЬЯНОВУ Євгену Олександровичу - докторові фізико-математичних наук, професорові Житомирського державного університету імені Івана Франка».

Згідно зі ст. 1 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» від 13.12.1991 р., молодий вчений – це вчений віком до 35 років.

Щорічні  премії Президента України для молодих вчених започатковані Указом Президента України від 12 червня 2000 року № 779 «Про Положення про щорічну премію Президента України для молодих вчених».

Щорічні премії Президента України для молодих учених присуджуються  за видатні досягнення в галузі природничих, технічних та гуманітарних наук, які сприяють розвитку науки.

Щороку присуджується 40 премій (з них – п’ятнадцять премій для молодих вчених Національної академії наук України) у розмірі 40 тисяч гривень кожна.

Як повідомляв Житомир.info, згіднор з рейтингом Webometrics, станом на січень 2014 року Житомирський державний університет імені Івана Франка зайняв перше місце серед житомирських вузів і 32-е - серед 313 вузів України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі